Wacom Intuos Creative Stylus - De iPad als tekentablet

Door: Jeroen Boer Boer | 21 februari 2014 12:00

Review

Het scherm van de iPad is niet echt geschikt om op te tekenen. En stylussen voor capacitieve schermen hebben relatief brede rubberen dopjes en apps maken enkel lijnen met één dikte en drukniveaus. Wacoms Intuos Creative Stylus moet drukgevoelig tekenen wel mogelijk maken in combinatie met de iPad.

Wacom Intuos Creative Stylus

Prijs

€ 99,95

Systeemeisen

iPad mini, iPad 3 of iPad 4, iPad Air

Gewicht

25 gram

Kleuren

Zwart of blauw

Drukniveaus

2048

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Drukgevoelig tekenen
  • Eenvoudig koppelen
  • Werkt met veel apps
  • Minpunten
  • Punt soms te breed

Net als bij Wacoms pentablets dient het scherm enkel voor het registeren van de positie van de pen op de x- en y-as. De drukgevoelige technologie is in de stylus gebouwd en herkent - in het geval van de Intuos Creative Stylus - 2048 drukniveaus. Uiteraard moeten deze drukniveaus doorgegeven worden aan de apps en dat gebeurt middels bluetooth. Er moet dan ook een AAAA-batterij in de stylus geplaatst worden om hem te laten werken.

Apps moeten daarnaast ondersteuning bieden voor de Creative Stylus. Naast Wacoms eigen Bamboo Paper-app zijn onder andere apps van Adobe, Autodesk en ArtRage geschikt. Op de website van Adobe vind je welke apps er compatibel zijn met de stylus. De Creative Stylus wordt verkocht inclusief een hardcase zodat je hem veilig in je tas kunt meenemen.

De Creative Stylus in de praktijk

We hebben de stylus uitgeprobeerd in combinatie met de gratis apps Bamboo Paper en Adobe Ideas. Nadat we de stylus hebben verbonden met de app kunnen we, zoals beloofd, inderdaad drukgevoelig tekenen. Bij het wat grover tekenen gaat dat verassend goed en maken we moeiteloos dunne en dikke lijnen. Wel voelt het drukgevoelig tekenen in combinatie met de brede rubberen tabletpunt soms een beetje raar aan waardoor we onbedoeld een te dikke lijn krijgen. Daarnaast zijn heel fijne elementen lastig te tekenen.

Het is een stuk beter dan een 'domme' capacitieve stylus, maar haalt het niet bij een tablet met 'echte' Wacom-technologie, zoals bij de Samsung Galaxy Note 10.1. Een echte Wacom-stylus, zoals Samsungs S-Pen, heeft namelijk een lekker dunne en precieze penpunt.

Conclusie

De Wacom Intuos Creative Stylus voegt op tekengebied leuke mogelijkheden toe aan je iPad waardoor je een stuk fijner kunt tekenen. De combinatie van iPad en Creative Stylus haalt het echter niet bij een tablet met 'echte' Wacom-technologie zoals de Samsung Galaxy Note 10.1 of Microsofts Surface Pro. Vind je het echter leuk om te tekenen en heb je een iPad, dan is de Creative Stylus een leuk extraatje dat wel een pittige honderd euro kost.

0 Reactie(s) op: Wacom Intuos Creative Stylus - De iPad als tekentablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.