Vrouwen ontdekken de iPhone 5c

Door: rene-schoemaker | 25 februari 2014 11:25

Nieuws

Vrouwen hebben de iPhone 5c ontdekt. In de laatste maanden stijgen de verkopen van de kleurige Apple-smartphone flink in Europa.

De Europese modebewuste vrouw heeft de iPhone 5c ontdekt, vooral vanwege de diversiteit in kleur. Onderzoeker Kantar Worldpanel nam de grootste Europese markten onder de loep, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Juist in de laatste drie maanden nam de verkoop van de iPhone 5c toe, in Groot-Brittannië is het zelfs de nummer drie in de lijst van best verkochte toestellen.

Driekwart van iPhone 5c-kopers is vrouw

Na de beschikbaarheid van de nieuwste toestellen van Apple verkocht de iPhone 5s (review) drie maal zo goed als de iPhone 5c, maar dat is nu teruggebracht tot 2 op 1. Van alle kopers van het kleurentoestel is 74 procent vrouw, althans in Groot-Brittannië.

De kopers van de iPhone 5s zijn in 64 procent van de gevallen man. Die willen meer en zwaarder gebruik van het toestel, zoals mobiel tv kijken of muziek downloaden, zegt Kantar.

Microsoft verkoopt steeds meer

Verder neemt het marktaandeel van Microsoft cq Nokia toe in Europa. Dat is gestegen naar 10 procent. Dat gaat ten koste van iOS/Apple en BlackBerry. De Lumia 520 was na de iPhone 5c de nummer vier in meest verkochte toestellen in Groot-Brittannië. Opmerkelijk is dat Microsoft en Nokia in Italië al 17 procent van de markt hebben.

Kantar heeft een mooi overzicht van alle historische data in de smartphoneverkoop door de jaren heen.

Bron: Webwereld.nl

3 Reactie(s) op: Vrouwen ontdekken de iPhone 5c

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 februari 2014 19:59 Anoniem
  Ik vind het wel handig.
  Als je nieuwe vriendin aankomt met een nieuwe roze iphone5, dan weet je, dat je moet maken dat je zo snel mogelijk wegkomt.
  Je wilt niet dat zij de moeder wordt van je kinderen!
  Rennen dus!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 maart 2014 15:41 Anoniem
  dom hoor heb zelf ook een roze iphone en ik denk dat jij zeker wel wou dat ik de moeder werd van jou kinderen. anyway ik ben op zoek naar een programma waarmee ik mijn stem per direct kan veranderen en niet achteraf. enkel wat tips gehad over appjes maar dit is dus niet wat ik zoek!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 maart 2014 16:13 vanalles
  in appjes kun je het achteraf doen he? kijk eens op www.vettestem.nl hier kun je gewoon tijdens het gesprek je stem aanpassen perfect om dus iemand voor de gek te houden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.