Verwijzing in iOS 5 wijst op derde generatie Apple TV

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 oktober 2011 17:07

Nieuws

Sinds kort kunnen wij in Nederland de tweede generatie Apple TV kopen. Een verwijzing in iOS 5 wijst echter al op een derde generatie Apple TV. De nieuwe Apple TV wordt omschreven met AppleTV3,1, terwijl de huidige Apple TV de AppleTV2,1 genoemd wordt.

Dit heeft 9to5Mac ontdekt. Een nieuwe generatie van een Apple-product krijgt altijd een hoger cijfer. Het feit dat de 2 in een 3 is veranderd lijkt dus te wijzen op een derde generatie Apple TV, die waarschijnlijk verbeterde specificaties krijgt. Let overigens wel op, verwijzingen bieden nooit zekerheid. In het verleden zijn er meerdere producten in .plist-bestanden opgedoken naar producten die nooit zijn gelanceerd.

De tweede generatie Apple TV werd in de Verenigde Staten gelanceerd op 1 september 2010. In Nederland kunnen we het apparaat sinds 4 oktober 2011 in de Apple Store vinden. Het ligt voor de hand dat Apple de Apple TV uitrust met de dual-core Apple A5 processor, die we ook terug kunnen vinden in de iPad 2 en iPhone 4S. Hierdoor wordt het mogelijk om 1080p video's af te spelen, iets wat op de huidige Apple TV niet mogelijk is.

Daarnaast wordt wellicht de hoeveelheid RAM-geheugen vergroot. De tweede generatie Apple TV heeft 256MB aan intern geheugen.

0 Reactie(s) op: Verwijzing in iOS 5 wijst op derde generatie Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.