Verse sneeuw vinden met PowFinder

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 december 2010 14:04

Nieuws

De freeriderscommunity wePowder heeft samen met het internationale sportmerk Salomon en het Utrechtse Frismedia de PowFinder app ontwikkelt. Freeriden is een vorm van wintersport waarbij doelbewust offpiste wordt gegaan om zo verse sneeuw te kunnen vinden. PowFinder bevat een aantal features die je hierbij kunnen helpen. Ook als je geen die-hard offpiste skiër of boarder bent is deze app trouwens interessant.

De iPhone-app laat je zien waar je de beste poedersneeuw kunt vinden. Ben je eenmaal in een gebied dan heb je toegang tot alle informatie die je nodig hebt als je offpiste wilt gaan rijden. Denk hierbij aan het lokale lawinebericht, de weersvoorspelling voor de komende dagen, een webcam en een overzicht van freeriders in de buurt, zodat je met andere poedersneeuw liefhebbers op stap kunt gaan. De applicatie biedt je daarnaast de mogelijkheid om direct een actueel sneeuwrapport en avonturen te delen. Dit kan niet alleen op de PowFinder app, maar ook met vrienden op Facebook en Twitter.

Tijdens het testen van de app viel op dat er geen mogelijkheid was om beelden te delen. Dit terwijl gedeelde ervaringen een stuk levendiger worden als deze kunnen worden voorzien van beelden. De makers van PowFinder hebben laten weten te werken aan een dergelijke functie en deze in de toekomst aan de app toe te gaan voegen.

De PowFinder app van wePowder/Salomon is gratis te downloaden in de App Store.

0 Reactie(s) op: Verse sneeuw vinden met PowFinder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.