Verschillende Apple-producten zijn vanaf 1 januari 6 euro duurder

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 januari 2013 18:57

iPad

Verschillende producten in de Apple Store zijn 6 euro duurder geworden. Apple geeft geen uitleg bij de prijsverhoging, maar waarschijnlijk heeft deze te maken met de Thuiskopieheffing, die vanaf 1 januari ook op tablets, smartphones en computers van toepassing is.

De iPad mini was in de Apple Store voor de jaarwisseling te koop vanaf 329 euro. Het instapmodel gaat vandaag voor 335 euro over de toonbank. De iPhone 5 was in december als los toestel in de Apple Store te koop voor 670 euro. Het 16GB-model van de nieuwste iPhone is nu verkrijgbaar voor 676 euro. Zowel de vierde en vijfde generatie iPod touch, iPod nano als iPod classic zijn 2 euro duurder geworden. Voor de iPod shuffle ben je dit jaar 1 euro meer kwijt.

Prijsverhoging niet overal doorgevoerd

Wil jij graag een zo laag mogelijk prijs betalen voor een Apple-product? Dan bieden de prijsverhogingen kansen. Niet alle winkels hebben de Thuiskopieheffing namelijk al in hun prijzen verwerkt. Zo hanteren Apple Premium Resellers iCentre en de Mediamarkt nog steeds de oude prijzen.

De Thuiskopieheffing is een heffing waarmee de overheid auteurs en artiesten wil beschermen. De overheid verzamelt met de heffing geld waarmee rechthebbenden worden gecompenseerd voor de inkomsten die zij mislopen door het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal uit illegale bron. De Thuiskopieheffing is een alternatief voor een downloadverbod.

0 Reactie(s) op: Verschillende Apple-producten zijn vanaf 1 januari 6 euro duurder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.