Apple doet dure adapters in de uitverkoop

Door: Randolf Bouwma | 07 november 2016 12:42

Nieuws

Ben jij al in het bezit van een MacBook of MacBook Pro die alleen maar beschikt over usb-c-aansluitingen? Dan heb je vast enkele adapters nodig om al je randapparatuur mee aan te sluiten, en daarom gooit Apple ze in de uitverkoop.

Apple erkent dat 'met name professionals' veel gadgets in combinatie met de nieuwe MacBooks willen gebruiken, en daarom zijn de dongles van het bedrijf tot het einde van het jaar goedkoper geworden. De kortingen kunnen in sommige gevallen behoorlijk oplopen.Lees ook: Dit is de nieuwe MacBook Pro.

Usb-c naar...

De usb-c naar usb-a-adapter heeft de grootste prijsdaling gekregen. Betaalde je daar eerder 25 euro voor, nu hoef je er nog maar 9 euro voor neer te leggen. De prijzen van de usb-c naar vga/hdmi-dongles zijn gedaald van 79 naar 59 euro, en de Thunderbolt 3 naar Thunderbolt 2-dongle kost 35 euro (in plaats van 59 euro).

Met maar één type poort in de nieuwe MacBook Pro heb je echt wel een paar adapters nodig.

Van de prijs van een usb-c naar Lightning-kabel is 'slechts' 4 euro afgesnoept. Voor de variant van een meter betaal je 25 euro, voor twee meter 35 euro.

Overigens zijn niet alleen adapters in de aanbieding. Apple prijst ook andere apparatuur af, waaronder de nieuwe 4K- en 5K-display's van LG. Die volgen sinds kort de Thunderbolt-displays op als de officiële Apple-schermen.

0 Reactie(s) op: Apple doet dure adapters in de uitverkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.