Update naar Twitter 3.3

Door: jalmar-westerhoff | 04 maart 2011 10:11

Nieuws

De Twitter-app (voor iPhone, iPad en iPod touch) heeft gisteren een grote update gekregen. Twitter 3.3 komt met een hoop nieuwe features. Quik Bar, swipen tussen items en trending topics in de buurt van je eigen locatie zijn er enkele voorbeelden van.

Over de introductie van Twitter's Quik Bar zijn de meningen een beetje verdeeld. De Quik Bar geeft trending topics aan, onderwerpen waarover op dat moment veel getwitterd wordt. Daarnaast zendt het promoted tweets, tweets waar Twitter geld voor krijgt. Door sommige mensen zal de Quik Bar behoorlijk irritant gevonden worden. De Bar bevindt zich net boven je timeline wat er voor zorgt dat je er makkelijk per ongeluk op klikt. Een keerzijde is echter, dat je wel meteen weet wat er leeft op Twitter.

Naast de Quik Bar brengt Twitter 3.3 de mogelijkheid met zich mee om te swipen tussen items. Ook kun je trending topics weergeven voor de omgeving waar je je op dat moment bevindt, iets wat plaatselijk een populair onderwerp is.

Het venster voor je nieuwe tweets heeft Twitter ook onder handen genomen. Boven je toetsenbord bevindt zich nu een balk met alle relevante functies van Twitter. Hashtags, foto's, geotagging en de @-functie(voor usernames). Dit is een prima verbetering. De @-functie werkt nu op dezelfde manier als Twitter op je PC of MAC. Je tikt een gedeelte van je gewenste username in, en Twitter suggereert meteen de volledige username om je tweet aan te richten. Handig als je bijvoorbeeld wel een gedeelte, maar niet de volledige twitternaam van iemand weet.

Met geotagging kun je een locatie aan je tweet toevoegen. Dit kon al maar is nu verbeterd in Twitter 3.3. Je kunt makkelijk een locatie toevoegen als je op het icoontje van geotagging klikt. Wil je geotagging uitzetten dan gaat dat ook geel gemakkelijk in hetzelfde scherm.

Met 'Find Friends' kun je je contactpersonen vinden en ze direct volgen. Foto's toevoegen is makkelijker, en je DM's (direct messages) worden nu echt als chatberichtjes weergegeven. Kortom: een hoop veranderingen!

Over het algemeen zijn de verbeteringen in Twitter 3.3 een pluspunt, alleen de Quik Bar is discutabel. Je kunt de nieuwe versie van Twitter Twitter - Twitter, Inc">hier downloaden.

Quik Bar je niet zomaar uitschakelen. Echter, via Cydia (jailbreak) kun je het met een programmaatje genaamd Twizzler verwijderen.

SCREENSHOT

0 Reactie(s) op: Update naar Twitter 3.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.