Update MacBook Air lost wifi-problemen niet volledig op

Door: henk-jan-buist | 19 juli 2013 15:32

Nieuws

Een update voor Apple's jongste MacBook Air lost dan misschien een wifi-probleem op, een oplossing voor de trage 802.11 ac-chip is er nog altijd niet. Dat blijkt uit praktijktests waar website Ars Technica over publiceert.

Apple heeft een patch uitgebracht voor de MacBook Air om een wifi-probleem op te lossen. De update zorgt ervoor dat de wifi-verbinding constant blijft en er geen signaalverlies plaatsvindt, maar de verbinding blijft wel trager dan Apple heeft gespecificeerd. De patch is daarmee dus niet de verwachte fix voor de 802.11 ac-problemen.

Ars Technica ontdekte een maand geleden dat de nieuwste generatie MacBook Airs (review) problemen hebben met nieuwe 802.11 ac-netwerken. Apple kondigde eind juni een fix aan voor wifi-issues. Uit praktijktests van Ars Technica blijkt deze patch die problemen niet aan te pakken. De op handen zijnde nieuwe versie van OS X, Mavericks, zou mogelijk wel de problemen met 802.11 ac oplossen.

Patch verhelpt andere bugs

De nieuwe MacBook Air is het eerste product van Apple met een 802.11 ac-chip. Eerder zocht Apple bètatesters voor de 1.0-patch om te kijken of wifi-issues daarmee werden aangepakt. Daarom werd aangenomen dat dit om een fix zou zijn voor de 802.11 ac-problemen.

De nieuwste patch lost, naast het wifi-issue, twee andere bugs op. De update verhelpt een probleem dat een knipperend scherm oplevert bij het gebruik van Photoshop en een issue wordt aangepakt dat zorgde voor een wisselend volumeniveau bij het afspelen van video’s.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Update MacBook Air lost wifi-problemen niet volledig op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.