United Airlines deelt 11,000 iPad's uit aan piloten

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 augustus 2011 20:09

Nieuws

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft bekend gemaakt in totaal 11,000 iPad's te verspreiden onder haar piloten. De piloten gaan de iPad's inzetten als vervangen voor hun flightbag, een tas waarin onder andere kaarten voor navigatie inzetten.

Met de overstap naar de iPad wil United Airlines de tas die piloten bij zich moeten dragen aanzienlijk lichter maken. Dit is niet alleen prettig voor de piloten, ook kan de luchtvaartmaatschappij hierdoor brandstof besparen op haar vluchten. Een iPad weegt 601 gram terwijl een flightbag gemiddeld 17,2 kilo weegt. Daarnaast bespaart de overstap naar een 'elektronische flightbag' natuurlijk een behoorlijk hoeveelheid papier.

De iPad's zijn voorzien van de app Jeppesen Mobile FliteDeck. De app bevat allerlei hulpmiddelen die de inhoud van de flightbag moet vervangen. Het gaat hierbij om kaarten voor navigatie, maar ook logboeken, weersverwachtingen, de gebruiksaanwijzing van het vliegtuig, handboeken en checklisten.

United Airlines zegt te verwachten dat door de overstap 1900 bomen niet gekapt hoeven te worden. Daarnaast verwacht het bedrijf jaarlijks ruim 1,2 miljoen liter kerosine te besparen.

0 Reactie(s) op: United Airlines deelt 11,000 iPad's uit aan piloten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.