Twitter voert ingrijpende updateronde uit voor 7 applicaties

Door: kristian-van-tuil | 09 juli 2013 08:38

Mac

Microblog Twitter heeft gisteren voor zeven verschillende applicaties tegelijkertijd een ingrijpende update uitgerold.

Iedere gebruiker die met Twitter werkt, ontvangt binnenkort een update voor zijn clientsoftware. Het platform update vanaf maandagavond zeven apps voor Android, iPhone, iPad, Mac, Twitter.com, Mobile.twitter.com en TweetDeck. De update maakt het mogelijk om persoonlijke berichten (Direct Messages of DM’s) tussen verschillende apparaten en Twitter-accounts te synchroniseren. Daarnaast optimaliseert de update de zoekresultaten, wordt het Verbind-tabblad uitgebreid en krijgt de iPhone app een nieuwe module waarmee tweets geschreven worden.

De update is maandagavond live gegaan, maar wordt in stappen uitgerold, waardoor het voor sommige regio’s maximaal enkele dagen kan duren voordat een nieuwe app via applicatiewinkels als Apple’s App Store, Google’s Play-winkel en de Mac App Store beschikbaar komt.

‘Twitter koestert meer sociale ambities’

Het toevoegen van synchronisatie van DM’s tussen verschillende apparaten zorgt er volgens analist Dan Olds van de Gabriel Consulting Group voor dat het microblog opschuift richting Facebook.

“Door meer opties te geven voor het sturen van directe berichten en de zoekfunctionaliteit zo aan te passen dat deze meer informatie geeft over gebruikers, lijkt het er mij op dat Twitter sterker probeert een sociaal netwerk te worden in plaats van een communicatietool.”

Volgens senior software-engineer Josh Barnes-Hoyt van Twitter is de zoekfunctionaliteit voor de mobiele apps zodanig aangepast dat als Twitteraars andere gebruikers proberen te vinden via de zoekfunctionaliteit, ze voortaan een complete biografie zien in plaats van slechts de naam van de gebruiker.

Zoekfunctionaliteit koppelt metadata

“Deze accountpreview maakt het makkelijker en sneller om accounts te vinden en er meer informatie vandaan te halen”, schrijft Barnes-Hoyt in een blog als toelichting op de updateronde. “Als je naar links swipet, vind je voortaan soortgelijke accounts.” De ontwikkelaar legt uit dat hiermee een zoekopdracht naar een medewerker van een voetbalbond ook resultaten oplevert voor voetballers, medewerkers van de bijbehorende televisiezenders, trainers, etc.

Naast andere kleine aanpassingen die bijvoorbeeld de Twitter app voor de iPhone meer op de Android-versie laten lijken, voegt de update ook zes nieuwe talen toe aan de Mac-applicatie. Alle verbeteringen worden op het blog uitgebreid toegelicht.

0 Reactie(s) op: Twitter voert ingrijpende updateronde uit voor 7 applicaties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.