Touch screens en Kinect-achtige technologie in patenten gecombineerd

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 december 2010 15:42

Nieuws

Apple heeft een aantal patenten en patentaanvragen voor het besturen van onder andere keukenapparatuur en automatiseringssystemen voor huizen overgenomen van uitvinder Timothy R. Pryor. Het gaat om drie patenten en tien patentaanvragen die alle betrekking hebben op de besturing van accessoires voor auto's en keukenapparatuur via touch screens en bewegingssensoren. Dit meldt InformationWeek.

Het aanschaffen van de patenten is een aanwijzing dat Apple interesse heeft in het combineren van touch screens met Kinect-achtige bewegingstechnologie. Met de combinatie kan vervolgens auto-accessoires, keukenapparatuur maar ook automatiseringssystemen voor huizen worden bestuurd. Één van de patentaanvragen, Control of Appliances, Kitchen, and Home, beschrijft een automatiseringssysteem voor huizen dat gebruik maakt van touchschermen en een video object sensingsysteem. Dit systeem lijkt erg op [urlx=http://www.microsoft.com/netherlands/]Microsoft[/urlx]'s Kinect.

De verschillende toepassingen in huis die in de patenten en patentaanvragen worden beschreven zijn bedoeld om huishoudelijk taken te kunnen combineren met activiteiten als online winkelen en het beheren van sociale netwerk-accounts. InformationWeek schrijft dat het mogelijk is dat de patenten en patentaanvragen worden gebruikt voor een toepassing die moet helpen bij het bereiden van eten. Hierbij wordt gedacht aan een aanrechtblad met ingebouwd touchscreen, waardoor ingrediënten kunnen worden afgewogen met behulp van optische sensoren en recepten kunnen worden opgezocht.

Het is niet duidelijk wat Apple precies met het intellectueel eigendom wil doen. Het kan zijn dat het bedrijf de markt waarop zij zich richt wil gaan uitbreiden met dit soort producten. Het is echter ook mogelijk dat Apple de patenten en patentaanvragen heeft gekocht aangezien deze deels betrekking hebben op de visie van Apple op het gebied van multi-touch functionaliteiten. In dit geval is de aanschaf een actie om te voorkomen dat de patenten en patentaanvragen in de toekomst tegen Apple gebruikt kunnen worden.

De patenten waar het om gaat zijn overigens niet nieuw. De patentaanvragen zijn allen na augustus 2007 ingediend. Het oudste patent is echter al vijftien jaar oud. De overdracht van het intellectuele eigendom vond plaats op 30 maart 2010, maar is nu pas bekend geworden.

0 Reactie(s) op: Touch screens en Kinect-achtige technologie in patenten gecombineerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.