Touch screen die je dingen laat voelen op komst

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 juli 2011 15:48

Nieuws

Senseg werkt aan een technologie waardoor je dingen op een touchscreen kunt voelen. De technologie werkt met behulp van een elektrisch veld waarmee bijvoorbeeld verschillende soorten oppervlakten kunnen worden gesimuleerd. De technologie heeft de potentie de beleving van touch screens volledig te veranderen.

De E-Sense technologie maakt gebruik van tactile pixels om een elektrisch veld te creëren. Dit veld ligt enkele milimeters boven het touch screen. Door het elektrisch veld nauwkeurig te finetunen is het mogelijk om hiermee gevoelens te simuleren. Zo zou je bijvoorbeeld het gevoel van een hondenvacht kunnen simuleren als je op het touchscreen een hond aanraakt.

Door de technologie kunnen touchscreens aanzienlijk levendiger worden gemaakt. Daarnaast kan de technologie worden gebruikt om de gebruiker feedback te geven. Zo kunnen toetsaanslagen op het toetsenbord van de iPad worden gesimuleerd, waardoor je voelt wanneer je een letter mist.

De technologie is volgens Senseg goedkoop en eenvoudig voor hardwarefabrikanten om in te bouwen in apparaten. Het zou daarom zo maar kunnen dat we de technologie snel terug zien in producten als de iPhone en iPad.

Bron: TheNextWeb & iPhoneclub

0 Reactie(s) op: Touch screen die je dingen laat voelen op komst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.