Topman van Rovio stapt op

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 oktober 2011 08:00

Nieuws

De topman van Rovio, het bedrijf achter het populaire spel Angry Birds, is plotseling opgestapt. De topman, Wibe Wagemans, wil tegenover All Things D niets kwijt over de reden van zijn vertrek.

De stap is opvallend aangezien Wageman drie weken geleden tegen All Things D, het blog van The Wall Street Journal, nog zei dat Rovio één van de snelstgroeiende wereldwijde merken is geworden. Het Finse bedrijf zou hierbij bedrijven als YouTube, MySpace en Skype verslaan. Wagemans had voor zijn functie als topman bij Rovio werkzaam een leidinggevende bij Bing, de zoekmachine van Microsoft.

In het interview zei Wageman dat Rovio momenteel 120 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft op verschillende platformen waaronder iOS. De games van Rovio zijn inmiddels ruim 250 miljoen keer op mobiele platformen gedownload.

Wagemans is de CEO die van een character uit een game een merk wist te maken. Zo verkoopt Rovio onder andere knuffels, slippers en tassen van Angry Birds. Dit soort producten kun je vinden in de Angry Birds Store.

0 Reactie(s) op: Topman van Rovio stapt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.