Haal alles uit bladwijzers in Chrome

Door: Martin Gijzemijter | 07 april 2015 09:02

How To

Bladwijzers zijn bedoeld om je online leven wat geordender te maken. Maar wanneer je heel veel bladwijzers aanmaakt, wordt het al snel alsnog een onoverzichtelijke bende, zélfs als je ze netjes in mapjes zet. Gelukkig zijn er - in ieder geval voor Chrome - extensies die je hierbij kunnen helpen.

Wanneer je Chrome start, heb je onderin een overzicht van websites die je regelmatig bezoekt. Dat is nou eens een fijne overzichtelijke manier, kunnen bladwijzers niet op die manier worden ingedeeld? Nee, helaas niet, althans, niet zonder de hulp van een extensie. Maar wanneer je Dewey Bookmarks installeert, dan kan dat dus wél. De extensie behoeft ook niet meer uitleg dan dat, zodra je deze start krijg je een pagina te zien met je bladwijzers, maar dan weergegeven als indexkaartjes. Superhandig. Lees ook: De 15 beste extensies voor Google Chrome.

Met Dewey Bookmarks worden je bladwijzers heel overzichtelijk weergegeven.

Evernote Web Clipper

Evernote is een fantastische dienst voor het bijhouden van notities, maar van nature een belabberde dienst voor het opslaan van bladwijzers. Daar is verandering ingekomen met de lancering van Evernote Web Clipper. Het is niet de traditionele manier van bladwijzers verzamelen, maar meer een methode om de dingen die je interessant vindt op het web snel en overzichtelijk te bewaren in één notitieboek, zoals je dat van Evernote gewend bent. Als je de extensie hebt geselecteerd, kun je simpelweg een selectie maken van wat je boeiend vindt, en dat wordt dan automatisch in Evernote opgeslagen.

De Evernote Web Clipper helpt je het beste van het web te verzamelen.

Chrome bookmarks manager

Dat de reguliere manier van bladwijzers bijhouden niet optimaal is, had Google ook al begrepen, want eind 2014 lanceerde het bedrijf ook z'n eigen extensie voor het beter beheren van bladwijzers. Echter, als je nu zou zoeken op de Chrome bookmarks manager, zul je die niet vinden, want Google heeft hem inmiddels weer verwijderd uit de Play Store. Waarom? Omdat het bedrijf de functionaliteit aan het integreren is in toekomstige versies van Chrome (in de bètaversie kun je het al uitproberen). Het ziet er ongeveer zo uit als Dewey Bookmarks, maar dan iets zakelijker.

Google werkt zelf ook aan het verbeteren van haar bladwijzermethode.

4 Reactie(s) op: Haal alles uit bladwijzers in Chrome

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 april 2015 11:19 Anoniem
  Haalt het dus niet bij de bookmarkfunctionaliteit die standaard in Firefox zit ingebouwd…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 april 2015 12:47 Anoniem
  Gewoon symbaloo.com. Al jaren kan ik niet meer zonder.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 april 2015 16:59 Anoniem
  Session Buddy.. Kan niet meer zonder…
  Ff herstarten geen probleem Session Manager houd bij welke vensters en tabs je open had staan.. erg handig voor mensen die van "Tab browsen" houden… Regelmatig meer van 40 tabs open.. ;-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 april 2015 22:40 Anoniem
  Nou, Avant Browser met de FF plugin blijft nog altijd de onbekende terwijl de browser nummer 1 is. Overzichtelijk tot en met en met één klik sluit je de browser af en onthoud alles en zelfs als ie crasht en je start op onthoud ie gewoon alles en dit zonder enige andere extensie.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.