Tip: Niet storen functie in iOS 6

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 16 januari 2013 11:07

How To

Ligt jouw iPhone op je nachtkastje omdat je het apparaat ook als wekker gebruikt? Er is niets zo vervelend als wakker gebeld of ge-sms’t worden. Wil je toch bereikbaar blijven voor noodgevallen? Dankzij de gloednieuwe Niet Storen-functie in iOS 6 bepaal je zelf wie jou in het holst van de nacht wél of niet kan wekken.

01 Functie inschakelen

Voor de lancering van iOS 6 waren de mogelijkheden veel beperkter. Indien je ‘s nachts niet gestoord wilde worden, kon je jouw toestel volledig uitschakelen of het toestel in vliegtuigmodus schakelen. Het grootste nadeel hiervan was dat je hierdoor helemaal niet meer bereikbaar was. Het geluid dempen was ook een optie, maar de loeiharde trilfunctie kon je toch uit je slaap halen. De gloednieuwe Niet Storen-functie is een prima tussenoplossing. Deze functie laat je namelijk automatisch of handmatig instellen wanneer je niet gestoord wilt worden. Dankzij het instellen van uitzonderingen kan je toch aangeven wie jou te allen tijden moet kunnen bereiken.

Om de functie in te schakelen op je iPhone 3GS, 4(S) of 5 met iOS 6, moet je eerst Instellingen openen. Veeg over de schakelaar naast Niet storen om de functie onmiddellijk in te schakelen. Alle gesprekken en meldingen worden nu stilgehouden wanneer uw apparaat vergrendeld is. Het maansymbool in de balk bovenaan laat in één opslag zien dat de Niet storen-functie ingeschakeld is.

De Niet-storen functie werkt enkel wanneer je toestel vergrendeld is. Bij gebruik komen meldingen wel binnen.

02 Stille uren

De handmatige inschakeling van de Niet storen-functie kan handig zijn wanneer je even niet gestoord wilt worden, bijvoorbeeld tijdens een vergadering of etentje met vrienden. Als je ‘s nachts nooit gestoord wilt worden, kan je de functie maar beter automatisch laten inschakelen. Na een eenmalige activering blijven meldingen dan bijvoorbeeld tussen 23 uur ‘s avonds en 7 uur ‘s ochtends stil. Tik opnieuw op Instellingen en kies precies onder de Niet storen-knop voor Berichtgeving. Tik daarna op Niet storen. Veeg over de schakelaar naast Gepland om zogenoemde stille uren in te stellen. Tik op Van Tot om de uren in te stellen. Start- en stoptijdstip ingevoerd? Gebruik de Niet storen-knop in de linkerbovenhoek om terug te keren. De functie is nu geactiveerd. Wanneer de schakelaar bij Gepland ingeschakeld is, zal je tijdens de stille uren geen meldingen ontvangen. In ons geval zal de Niet storen-functie elke dag automatisch ingeschakeld worden om 23 uur. Het maansymbooltje bovenaan in de balk zal dan ook zichtbaar blijven tot 7 uur ‘s ochtends.

Je hoeft slechts eenmalig in te geven tussen welke uren je niet gestoord wilt worden.

03 Individueel afstellen

Je beslist zelf wie jou ‘s nachts mag contacteren. Wil je geen enkel gesprek missen, laat dan Iedereen staan bij Sta oproepen toe van. Kies Niemand als niemand tijdens je nachtelijke activiteiten mag storen. Een gulden middenweg kan ook. Door Favorieten te kiezen, komen enkel inkomende gesprekken van jouw favoriete contactpersonen door. Om contactpersonen als favoriet te bestempelen open je de standaard-app Contacten, selecteer je een contactpersoon en tik je op Zet in favorieten. Indien je gebruik maakt van contactgroepen, kan je ook nog aangeven welke groepen contactpersonen je ‘s nacht mogen storen. Geef bijvoorbeeld toestemming aan familieleden of goede vrienden om jou in het holst van de nacht wakker te bellen maar blokkeer collega’s of klanten.

Een laatste optie om inkomende gesprekken toch binnen te laten tijdens de stille uren is de uitzondering van Herhaalde oproepen. Wanneer je deze optie inschakelt, komt de tweede oproep van eenzelfde persoon binnen de drie minuten toch door. Op die manier kan je buurman jou bijvoorbeeld ‘s nachts toch verwittigen voor inbrekers.

Je beslist helemaal zelf wie jou ‘s nachts mag contacteren.

Niet-storen niet foutloos

Rond jaarwisselingen doe je er toch verstandig aan om de Niet-storen functie zelf uit te zetten. Afgelopen jaarwisseling zorgde een fout in de functie ervoor dat deze buiten de ingestelde tijd bleef werken, waardoor gebruikers geen geluiden of trillingen voor notificaties, telefoongesprekken en berichten kregen. Apple erkent het probleem, maar geeft er geen verklaring voor.

Het is niet de eerste keer dat software van Apple problemen met tijd heeft na een jaarwisseling. Vorig jaar zat een soortgelijke fout in de wekkerfunctie, waardoor veel mensen zich verslapen hadden.

1 Reactie(s) op: Tip: Niet storen functie in iOS 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 december 2013 10:07 Anoniem
    Hoe kan ij de tijden van de functie veranderen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.