Tim Cook verkoopt ruim 20.000 aandelen

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 maart 2012 10:45

Mac

Tim Cook heeft in de afgelopen dagen maar liefst 20.178 aandelen in Apple verkocht. De Apple-CEO houdt 11,1 miljoen dollar, ongeveer 8,5 miljoen euro, aan de verkoop over.

Dit blijkt uit een document dat Apple heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen. De verkoop vond plaats in twee transacties. Bij de eerste transactie werd een prijs van 547 dollars gehanteerd, terwijl de aandelen bij de tweede transactie voor 551 dollar waard werden verkocht.

Eén miljoen aandelen

De 20.178 aandelen die Cook heeft verkocht zijn overigens maar een klein deel van zijn totale portfolio met Apple-aandelen. De Apple-CEO kreeg vorig jaar één miljoen Apple-aandelen toegewezen als een bonus. De aandelen worden echter niet direct overgedragen aan Cook.

Om de aandelen daadwerkelijk in handen te krijgen moet de CEO de komende jaren in dienst blijven bij Apple. Vijftig procent van de bonus wordt uitgekeerd als Cook in 2016 nog actief is bij Apple. De overige vijftig procent krijgt de CEO in 2021.

Via: 9to5Mac

0 Reactie(s) op: Tim Cook verkoopt ruim 20.000 aandelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.