Tim Cook opnieuw in gesprek met CEO van Samsung over schikking

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 augustus 2012 18:51

iPad

Apple-CEO Tim Cook gaat nog eenmaal met Kwon Oh Hyun, CEO van Samsung, in gesprek om een schikking te bereiken in de langdurige rechtszaak tussen de twee bedrijven. Het overleg vindt kort voordat de jury in overleg gaat over een uitspraak in de rechtszaak plaats.

Bloomberg schrijft op basis van anonieme bronnen dat het gesprek plaatsvindt via de telefoon. De uitkomst van het gesprek wordt door de advocaten van Apple en Samsung doorgegeven aan rechter Lucy Koh van het Amerikaanse gerechtshof in San Jose, Californië. De rechter drong vorige week al aan op nieuwe gesprekken tussen de bedrijven.

Eerdere gesprekken

Het is niet de eerste keer dat de rechter Apple en Samsung vraagt in gesprek te gaan om een schikking te bereiken. Eerder gesprekken tussen de twee bedrijven liepen echter op niets uit. Apple en Samsung beschuldigen van het schenden van patenten met hun apparaten. Apple claimt dat Samsung zijn producten heeft gekopieerd. De rechtszaak wordt in de komende weken afgerond.

De nieuwe gesprekken tussen Apple en Samsung komen kort nadat Apple in zijn slotpleidooi in de rechtszaak stelde dat Samsung misbruik maakt van zijn monopoliepositie over patenten voor draadloze verbindingen. Het bedrijf zou onredelijke licentiegelden hebben geëist voor het gebruik van de patenten in de iPhone.

0 Reactie(s) op: Tim Cook opnieuw in gesprek met CEO van Samsung over schikking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.