Tim Cook: ‘China wordt Apple’s belangrijkste afzetmarkt’

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 januari 2013 14:24

iPad

China wordt voor Apple een belangrijkere markt dan de Verenigde Staten. China is op dit moment de op één na grootste markt voor Apple, maar groeit naar verwachting uit tot de grootste.

Dit zegt Tim Cook, CEO van Apple, in een interview met de Chinese staatskrant Xinhua. Het is niet duidelijk op welk termijn Cook verwacht dat China Apple’s belangrijkste markt wordt. Al langer is duidelijk dat Apple veel interesse heeft in China. Zo bleek Cook deze week voor de tweede keer in tien maanden tijd naar China af te zijn gereisd.

Samenwerking met China Mobile

Het interview is afgenomen tijdens Cook’s huidige bezoek aan China. De CEO is volgens geruchten tijdens dit bezoek ook met China’s grootste telecomprovider China Mobile in gesprek gegaan. Maar liefst 700 miljoen Chinezen zijn klant bij Chinese telecomprovider, maar de iPhone is tot nu toe niet bij de provider verkrijgbaar. Een samenwerking met China Mobile zou Apple dan ook toegang geven tot een enorme groep potentiële klanten.

Naast China Mobile zou Cook ook in gesprek zijn gegaan met managers van China Unicom. Deze Chinese telecomprovider biedt al langer de iPhone aan in China. Het is niet precies duidelijk wat de topman met het bedrijf heeft besproken.

Werkomstandigheden bij Foxconn

Tot slot reageert Cook in het interview op de kritiek die het bedrijf krijgt over de werkomstandigheden bij Foxconn, het bedrijf dat onder andere de iPhone produceert. Cook zegt dat Apple geeft alle om werknemers die aan een Apple-product werken, ongeacht hun functie. Apple hanteert daarom volgens Cook hoge standaarden en stelt strenge eisen aan toeleveranciers over werkomstandigheden en lonen.

0 Reactie(s) op: Tim Cook: ‘China wordt Apple’s belangrijkste afzetmarkt’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.