Synchroniseer én deel bestanden gratis met PowerFolder

Door: Ignace de Groot | 24 juli 2013 14:00

Mac

Wie aan gratis online opslagruimte met handige opties als synchronisatie en delen denkt, hoort vooral Dropbox, Google Drive of SkyDrive. PowerFolder is echter een nobele onbekende die er zelf van overtuigd is ook een aantrekkelijke service te bieden.

Voor alle duidelijkheid: PowerFolder hoopt met het verspreiden van lokaal te installeren serversoftware vooral de bedrijfswereld in te palmen. De gratis clientmodule blijkt in eerste instantie toch bedoeld als smaakmaker. Die is voor zowat alle platformen (Windows, Mac, Linux, iOS en Android) beschikbaar en linkt netjes met de server van PowerFolder in de cloud.

De client-module onder Windows: verzorgde interface, maar toch even wennen.

Meer dan een e-mailadres en een wachtwoord heb je niet nodig om toegang te krijgen tot 2 GB gratis opslagruimte die je met maximaal drie toestellen kan synchroniseren.

Extra mappen

Meteen na de installatie van de client op onze Windows-pc verscheen een extra map (PowerFolders). Alle data die je hierin plaatst, worden automatisch gesynchroniseerd met jouw opslagruimte in de cloud. Overigens is het ook mogelijk andere mappen op je toestel in deze synchronisatie te betrekken. Elke map (in jouw online opslagruimte) is tevens bereikbaar via een WebDav-verbinding. Stevig minpunt is wel dat de gratis versie je tot slechts drie (hoofd)mappen beperkt. Toen we meer mappen toevoegden, sprong het programma plots terug naar een Duitstalige interface en werd ons aanmeld-ID op dat toestel niet meer aanvaard. Kwalijk.

Beheer

Het beheer van de opslagruimte gebeurt vanuit een browser of vanuit de clientmodule zelf. Hier zijn toch wel een paar handige mogelijkheden ingebouwd. Zo kan je voor elke hoofdmap instellen hoeveel oude bestandsversies er bewaard moeten blijven en met welke gebruikers je die inhoud wilt delen. Je hoeft slechts een e-mailadres op te geven en de ontvanger krijgt een mail met een tijdelijk wachtwoord doorgestuurd. Je kiest ook zelf welke machtigingen jij elke ontvanger wil toekennen: alleen lezen, ook schrijven of volledig beheer.

Ook vanuit de browser zijn er heel wat beheermogelijkheden.

Android

Wij probeerden tevens de Android-client uit. Die is behoorlijk minimalistisch uitgevoerd, maar dat neemt niet weg dat je ook van hieruit gegevens kan synchroniseren, downloaden, uploaden en delen.

PowerFolder 8.1.35

Taal Engels

OS Multiplatform (Java), Android 4.0 en hoger, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone

Pluspunten

Syncen, delen en ‘versioning’

Mogelijkheid om ook andere mappen toe te voegen

WebDav-functionaliteit

Minpunten

Te veel beperkingen voor gratis account

Niet altijd even stabiel

SCORE 6/10

0 Reactie(s) op: Synchroniseer én deel bestanden gratis met PowerFolder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.