Symbian en BlackBerry houden Windows Phone op afstand

Door: rene-schoemaker | 08 augustus 2012 12:32

Nieuws

Ondanks een verdubbeling aan verkopen van Nokia's Lumia, is Windows Phone nog niet bij machte Symbian en BlackBerry OS in te halen. De groei van iOS blijft achter bij de markt, Android verdubbelt.

De nieuwe cijfers van onderzoeksbureau IDC laten zien dat Microsoft nog een flinke stap moet maken om verder te komen dan de status van obscuur mobiel besturingssysteem. Het bezet nog steeds de vijfde plaats, achter zware verliezers Symbian en BlackBerry OS op de wereldwijde smartphonemarkt. Die markt is in zijn totaliteit met 42,2 procent gegroeid, maar Apple blijft daarbij achter met een 'magere' 27,5 procent.

Android drijft steeds meer concurrenten in de marginale hoeken van de markt, waarbij Samsung de groei eigenlijk bijna volledig op eigen conto mag schrijven. Android wordt twee maal zoveel verkocht als vorig jaar. Van alle Android-toestellen die in het afgelopen kwartaal zijn verkocht, is 44 procent van Samsung. Samsung verkoopt meer Android-toestellen dan de belangrijkste zeven andere Android-smartphoneleveranciers bij elkaar.

Ruimte voor een derde OS

"Het is duidelijk een race met twee deelnemers", zegt Kevin Restivo, analist bij IDC, wijzend op Android en iOS. "Omdat de meeste gebruikers in de wereld nog steeds gewone gsm's gebruiken, is er nog heel wat te doen in de smartphonemarkt. Er is nog steeds plaats voor een concurrerend mobiel besturingssysteem om marktaandeel te pakken, maar naarmate het aantal smartphones toeneemt, wordt die strijd moeilijker."

Microsoft heeft Windows Phone 8 keihard nodig, net als Nokia. Het andere besturingssysteem dat mogelijk de competitie aankon, Bada, lijkt uitgerangeerd. Vorig jaar had Bada zelfs meer marktaandeel dan Windows Phone/Mobile maar Samsung, de eigenaar van Bada, heeft al zijn geld nu gezet op Android. BlackBerry OS blijft verder dalen en dat wordt niet beter door het uitstel van de nieuwe BlackBerry 10-smartphones tot volgend jaar. Symbian zag een daling van 63 procent door slechte verkopen in China, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Symbian en BlackBerry houden Windows Phone op afstand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.