Student bundelt en publiceert in Apple Store achtergelaten foto's

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 februari 2012 12:27

Nieuws

Een Amerikaanse student fotografie heeft foto's verzameld van iPhones, iPods en iPads die in Apple Stores tentoon worden gesteld. De student heeft de foto's gebundeld en gepubliceerd op zijn websites.

De student, Irby Pace, stelt dat de foto's door klanten zelf zijn genomen en achtergelaten op de apparaten in de Apple Store. De student geeft tegenover Wired aan verschillende Apple Stores bezocht en de foto's door te hebben gestuurd naar zijn eigen iPad. De student verzamelde in totaal ruim duizend foto's.

Unintended Consequences

In het begin zou de student de foto's handmatig hebben doorgestuurd naar zijn iPad. Later ontdekte hij een apparaat waarmee hij grote hoeveelheden foto's in één keer kon downloaden naar zijn iPad. Van de ruim duizend foto's heeft de student een selectie gemaakt en deze gepubliceerd op zijn website. Het project heeft de titel 'Unintended Consequences' gekregen.

Met het project zegt de student te willen onderzoeken hoe het gedrag van mensen veranderd, als zij niet weten hoe de foto's die zij van zichzelf nemen zullen worden gebruikt. De student merkt op dat Apple's klanten niet veel lijken te geven om discretie en de foto's simpelweg achterlaten op de apparaten.

Hieronder kan je drie foto's uit de collectie van Irby Pace bekijken. Voor de overige foto's kun je terecht op de website van de student.

0 Reactie(s) op: Student bundelt en publiceert in Apple Store achtergelaten foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.