Steve Wozniak betuigt steun aan MegaUpload-oprichter Kim Dotcom

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 juni 2012 14:58

Nieuws

Apple-oprichter Steve Wozniak heeft onlangs een bezoek gebracht aan de gearresteerde MegaUpload-oprichter Kim Dotcom. Wozniak betuigde tijdens het bezoek zijn steun aan de Electronic Frontier Foundation (EFF), de groep die MegaUpload-gebruikers probeert te helpen bij het terugkrijgen van hun bestanden.

Dit heeft Dotcom bekend gemaakt via Twitter. Dotcom heeft een foto online geplaatst waarop hij samen met Wozniak te zien is. In de tweet schrijft Dotcom: "MegaWoz. Goede man en supporter van EFF. EFF helpt Mega-gebruikers hun bestanden terug te krijgen. Bedankt Woz & EFF".

Kim Dotcom en Steve Wozniak

Arrestatie

Dotcom werd in januari 2012 Nieuw-Zeeland gearresteerd in opdracht van de Amerikaanse FBI. De FBI beschuldigt de MegaUpload-oprichter van het verspreiden van illegale kopieën van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Denk hierbij aan films, muziek en software. De Verenigde Staten heeft Nieuw-Zeeland inmiddels gevraagd Dotcom uit te leveren. Dit verzoek wordt in augustus behandeld.

Als onderdeel van de rechtszaak heeft de FBI de servers van MegaUpload in beslag genomen. MegaUpload-gebruikers kunnen hierdoor niet langer bij hun data. De EFF probeert samen met MegaUpload-hoster Carpathia Hosting gebruikers te helpen bij het terugkrijgen van hun bestanden. De organisaties dreigde onder andere met een rechtszaak om het verwijderen van bestanden te voorkomen.

Betalen voor toegang tot eigen data

De FBI raadt gebruikers aan bij Carpathia Hosting en MegaUpload een verzoek kunnen indienen om hun data terug te krijgen. De kosten die dit met zich meebrengt worden echter niet vergoed en zijn dus voor rekening van de gebruiker.

0 Reactie(s) op: Steve Wozniak betuigt steun aan MegaUpload-oprichter Kim Dotcom

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.