Startersgids: Aan de slag met de iPad en iPad mini

Door: serenity-caldwell | 28 januari 2014 15:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Je iPad activeren

Als je je iPad in de Apple Store gekocht hebt, kan het zijn dat je deze al samen met een Specialist geactiveerd hebt. Maar als je hem onder de kerstboom gekregen hebt of per post, of als je ervoor gekozen hebt om hem niet meteen te activeren, dan kun je hieronder lezen hoe je dat moet doen.

Wees niet bang om een fout te maken - als je per ongeluk op iets verkeerds drukt, kun je altijd op de thuisknop drukken om het iPad Not Set Up menu te openen en het proces opnieuw te beginnen.

Na een verse installatie zal je apparaat je begroeten met een scherm met 'Hallo' en 'slide to set up' in een aantal verschillende talen.

Sleep met je vinger naar rechts langs de 'slide to set up' tekst om naar het volgende scherm te gaan. Je apparaat vraagt je om je land en taal te kiezen, plus je Wi-Fi netwerk. Het apparaat zoekt naar Wi-Fi netwerken waarmee het verbinding kan maken; om door te gaan, selecteer een Wi-Fi netwerk en druk op Next. (Je kunt ook kiezen om je iPad via een mobiel netwerk verbinding te laten maken door op Next te drukken zonder een Wi-Fi netwerk te selecteren, of je kunt het via iTunes instellen door op Connect to iTunes onderaan het scherm te drukken.) Er zal ook worden gevraagd of je locatiediensten wilt inschakelen. Hiermee kunnen Apple apps (en apps van derden) je locatie benaderen via Wi-Fi netwerken en je GPS locatie.

Je kunt dit altijd per app in- of uitschakelen, en je kunt deze optie uitgebreider configureren in de Settings app.

Op dit moment heb je drie keuzemogelijkheden: Je kunt helemaal met een schone lei beginnen, of een iCloud of iTunes back-up herstellen (als je al eerder een iPad had en de data daarvan wilt herstellen).

Met een schone lei beginnen

Als je helemaal schoon wilt beginnen, dan moet je eerst beslissen of je een Apple ID wilt invoeren (of aanmaken, als je er geen hebt). Je Apple ID gebruik je om muziek, apps, en boeken van de iBookstore te kopen, en je kunt het als je dat wilt ook met iCloud associëren.

Als je al een Apple ID hebt, druk op Sign In with Your Apple ID en voer je gebruikersnaam (doorgaans je e-mailadres) en wachtwoord in. Apple linkt vervolgens je apparaat aan je Apple ID. Als je geen Apple ID hebt, kun je er eenvoudig eentje aanmaken door op Create a Free Apple ID te drukken. Voer je geboortedatum, naam en e-mailadres in (of je kunt een nieuw iCloud e-mailadres aanmaken), plus een wachtwoord, een geheime vraag (voor het geval je je wachtwoord vergeet) en of je e-mailupdates van Apple wilt ontvangen.

En als je liever geen Apple ID aanmaakt, druk op Skip This Step onder de andere twee opties. Je kunt later altijd nog een ID toevoegen of aanmaken in de Settings app, maar wees erop bedacht dat je tot die tijd niets in de iTunes Store kunt kopen en je iCloud niet kunt instellen.

Herstellen via iTunes

Als je een iTunes back-up van een oudere iPad hebt, selecteer dan Restore From iTunes en maak een verbinding met je computer. Er wordt dan gevraagd of je je telefoon als nieuw apparaat wilt instellen, of dat je een lokale back-up wilt herstellen.

Kies Restore from this backup en gebruik het pop-up menu om de juiste back-up te vinden. Klik op Continue, en iTunes zal die data herstellen en met je apparaat synchroniseren. Vervolgens moet je het apparaat een naam geven en kiezen of je muziek en video's, foto's en/of apps automatisch naar je apparaat wilt synchroniseren. Maak een selectie en klik op Done, en iTunes zal haar eerste synchronisatie uitvoeren. Wanneer deze voltooid is gaat het setupproces verder.

Herstellen via iCloud

Als je een iCloud account hebt en daarmee een back-up van een ouder apparaat hebt gemaakt, dan kun je zonder dat je verbinding met een computer hoeft te maken data direct naar je iPad herstellen met Restore from iCloud Backup. Kies deze optie, en voer je iCloud Apple ID en wachtwoord in. Ga akkoord met de voorwaarden, door twee keer op I Agree te drukken, en je apparaat zal alle compatibele iCloud back-ups weergeven. Zorg dat je de juiste selecteert, want er kunnen back-ups tussen staan van andere apparaten die je in je bezit hebt.

Kies de gewenste back-up, en wacht even - het proces kan enkele minuten tot enkele uren in beslag nemen, afhankelijk van de hoeveelheid apps en data die op je apparaat stonden. (Herstellen gaat veel sneller via iTunes dan via iCloud, en daarom maken veel mensen zo nu en dan een back-up met iTunes, ook al gebruiken ze daarvoor gewoonlijk iCloud.)

Wanneer het herstel voltooid is start je apparaat opnieuw op en krijg je een scherm met uitleg over een aantal volgende stappen te zien.

0 Reactie(s) op: Startersgids: Aan de slag met de iPad en iPad mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.