Standaard iPhone apps: Aandelen, iTunes en Youtube

Door: Redactie Computer!Totaal | 16 maart 2010 14:49

Nieuws

Vers uit de verpakking is de iPhone voorzien van ruim twintig standaard-apps, waarmee het toestel meteen al behoorlijk compleet is. Deze keer hebben we het over aandelen, iTunes en Youtube.

Aandelen

Met de app Aandelen kunnen aandelenkoersen worden bekeken. Deze dienst maakt gebruik van data die afkomstig is van Yahoo! Finance. De informatie wordt - met een vertraging van twintig minuten - automatisch bijgewerkt als je verbinding hebt met internet. Standaard worden onder andere de aandelen van Apple, Google, Yahoo en de beurzen AEX en Dow Jones getoond, maar uiteraard kun je ook je favoriete beurzen en de koers van je eigen aandelen inzien. Naast beursinformatie kun je nieuws over de bedrijven en andere gegevens (zoals openingsprijzen, gemiddelde prijzen, handelsvolumes en marktkapitalisaties) bekijken door het diagram aan de onderkant naar rechts of naar links te slepen. Als je de iPhone een kwartslag draait, wordt een grafiek gedetailleerder weergegeven. Met één vinger laat je prijspunten op een bepaalde dag weergeven en met twee vingers wordt het verschil tussen twee punten zichtbaar gemaakt.

iTunes

De app iTunes is een minivariant van de bekende online muziekwinkel van Apple. De benaming 'muziekwinkel' doet de iTunes Store eigenlijk te kort, want er is tegenwoordig veel meer te vinden dan alleen muziek. Je kunt er ook audioboeken, tv-programma's, muziekvideo's en films downloaden. Er kan worden gebladerd door toptienlijsten, met de ingebouwde zoekfunctie kan naar artiesten worden gezocht, er kan een voorvertoning worden beluisterd en er kunnen losse nummers of hele albums worden gekocht. Voor dat laatste heb je overigens wel een iTunes-account nodig. Bestanden die groter zijn dan 10 MB kunnen alleen worden gedownload als de iPhone verbinding maakt via wifi. Kleinere bestanden kunnen ook via het 3G-netwerk worden gedownload.

Lees meer over iTunes of over de iTunes store

YouTube

Een van de grootste minpunten van de iPhone is dat ondersteuning voor Flash ontbreekt. En laat Flash nu net dé plug-in zijn die door bijna alle online videodiensten wordt gebruikt! Omdat Apple ook wel door heeft dat het populaire YouTube eigenlijk niet mag ontbreken op een internettelefoon heeft het bedrijf er een aparte app voor ontwikkeld. Met deze YouTube-app kun je zoeken naar video's en door de meest bekeken video's bladeren om ze direct af te spelen. Wanneer op een website een YouTube-video is ingebed, zal deze ook worden afgespeeld met de YouTube-app. Als je een account bij YouTube hebt, kun je hiermee inloggen en bijvoorbeeld video's beoordelen en Favorieten synchroniseren. Wie een iPhone 3GS bezit, kan zelf opgenomen filmpjes zelfs direct uploaden naar YouTube.

0 Reactie(s) op: Standaard iPhone apps: Aandelen, iTunes en Youtube

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.