Sotheby's veilt Apple 1 en memo van 19-jarige Jobs

Door: Jasper Bakker | 29 mei 2012 08:39

Mac

Bij veilinghuis Sotheby's gaat een zeldzaam, nog werkend Apple 1-moederbord onder de hamer, samen met een handgeschreven memo van Steve Jobs van voordat die Apple oprichtte.

Volgens Sotheby's zijn er nog zo'n vijftig exemplaren van de Apple 1 bewaard gebleven. Er bestaan er slechts zes die nog in werkende staat verkeren, meldt Computerworld.com. De Apple 1 is het door Apple-grondlegger Steve Wozniak eigenhandig ontworpen en zelfgemaakte moederbord voor een microcomputer bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Hoge opbrengsten verwacht

Het historische moederbord (PDF) uit 1976 komt compleet met een interface voor een cassettedeck, dat dient voor de opslag van data. Sotheby's verwacht dat dit apparaat 120.000 tot 180.000 dollar opbrengt. Eind vorig jaar heeft het oprichtingscontract van Apple 1,6 miljoen dollar opgebracht.

Tegelijk met de allereerste Apple-hardware komt nog een stuk historie op de veiling. Een handgeschreven memo van de toen 19-jarige Steve Jobs die in dienst was bij spellenmaker Atari. De memo uit 1974 is een instructie (PDF) van Jobs hoe de circuits van een balspel te verbeteren. Sotheby's denkt dat dit pre-Apple document 10.000 tot 15.000 dollar waard is. De veiling van beide items vindt plaats op 15 juni.

0 Reactie(s) op: Sotheby's veilt Apple 1 en memo van 19-jarige Jobs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.