Sms, chat en mail in één platform met Facebook Messages

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 november 2010 15:19

Nieuws

Facebook heeft Facebook Messages aangekondigd. Facebook Messages is een dienst die sms, chat en mail combineert. Door je aan te melden voor de dienst krijg je een @facebook.com-mailadres. Berichten kunnen worden verstuurd vanaf zowel sms, chat als mail en berichten worden ontvangen op alle drie de platformen.

Het sociale netwerk noemt deze manier van communiceren Seamless Messaging. In de blogpost waarin Facebook Facebook Messages aankondigd staat een afbeelding van de Facebook-app. Facebook zal Messages daarom waarschijnlijk ook in haar iPhone-app verwerken. Het bedrijf doet hier in de blogpost waarin zij de dienst aankondigt echter geen uitspraken over.

Het voordeel van de technologie is dat je je niet langer bezig hoeft te houden met het onthouden van voorkeuren van contactpersonen. Wie ontvangt een bericht liever per mail en wie juist per sms? Daarnaast hoeven ook minder contactgegevens worden onthouden aangezien je simpelweg een naam intikt en op verzenden drukt.

Facebook Messages biedt wat betreft mail niet alle mogelijkheden die een standaard maildienst levert. Zo is er geen onderwerpsregel, cc of bcc te vinden. Dit heeft Facebook bewust gedaan om de aantal handelingen die je moet uitvoeren voor het versturen van een bericht terug te dringen en zowel mail als sms zo dicht mogelijk bij chat te brengen.

0 Reactie(s) op: Sms, chat en mail in één platform met Facebook Messages

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.