Sharp showt 7" superscherm, voor iPad mini? (foto's)

Door: Jasper Bakker | 02 oktober 2012 12:07

Nieuws

Sharp onthult zijn nieuwe high-res schermtechnologie, die de elektronicaproducent stopt in formaten van 13, 10 én 7 inch. Laatstgenoemde zou naar verluidt voor de iPad mini zijn.

Het Japanse bedrijf is al toeleverancier voor Apple, maar onthult niet voor welke klant het zijn superdunne high-res tabletschermen fabriceert. De eerste exemplaren op basis van Sharps IGZO-technologie zijn nu publiekelijk geshowd op de CEATEC-elektronicabeurs in Tokio. Hardnekkige geruchten gaan rond dat Apple deze maand nog een 7 inch-uitvoering van zijn goedverkopende iPad onthult. De aankondiging zou op 17 oktober al zijn, met een week ervoor de officiële persuitnodiging van Apple.

Scherper dan Apple's Retina

De productie van Sharps nieuwe high-res schermen loopt al sinds augustus. Op de elektronicabeurs IFA in Duitsland zijn al prototypes gespot door de News Service van Webwereld-uitgever IDG. Een 6,1 inch exemplaar daarvan wist een resolutie van 2560 bij 1600 pixels te halen, wat neerkomt op een dichtheid van 498 pixels per inch (ppi).

Het door Sharp getoonde beeld van een kathedraal is kleurrijk en haarscherp in beeld. De beelddichtheid van Sharps IGZO is zo'n 50 procent meer dan het 326 ppi-scherm in de iPhone 4S en de iPhone 5, en ongeveer twee keer de beelddichtheid van de iPad 3 (die 264 ppi haalt).

Antireflectielaag

Op de Japanse beurs showt Sharp zijn definitieve IGZO-schermen in werkende toestand. Daarbij showt het ook zijn antireflectie-technologie Moth Eye. Dit kan als een microlaag worden toegevoegd aan glanzende oppervlakken, zoals tablet- en smartphoneschermen. Moth Eye is op CEATEC gedemonstreerd op kristallen drinkglazen.

Naast de IGZO-schermen (genoemd naar de gebruikte materialencombinatie: indium gallium zinc oxide), heeft Sharp op de Japanse beurs ook nieuwe high-res LCD-schermen voor smartphones gepresenteerd. Dit zijn 5 inch schermen met een resolutie van 443 pixels per inch (ppi), wat zo'n 1,3 keer de beelddichtheid is van huidige LCD-schermen. De massaproductie van deze producten is nu net op gang gekomen, laat Sharp weten aan de Japanse tak van de IDG News Service.

0 Reactie(s) op: Sharp showt 7" superscherm, voor iPad mini? (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.