Schermproblemen ontdekt bij MacBook Air

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 november 2010 11:29

Nieuws

De nieuwe MacBook Air heeft te kampen met schermproblemen. Het gaat hierbij om zowel de 11 als 13 inch-variant. De laptops geven zowel verticale als horizontale lijnen op het scherm weer. Ook is het mogelijk dat een compleet leeg scherm wordt getoond, waarna de laptop opnieuw moet worden opgestart. Dit meldt Cult of Mac op basis van een discussie op het Apple supportforum.

Met name het weergeven van de lege schermen leidt tot problemen. Sommige gebruikers melden op het forum dat de MacBook Air hierbij bevriest en niet meer softwarematig opnieuw kan worden opgestart. De gebruikers melden dat zij de laptop alleen opnieuw kunnen opstarten door de aan-/uitknop ingedrukt te houden. Een groot nadeel hierbij is dat data niet meer kan worden opgeslagen en dus verloren gaat.

Het is niet duidelijk wat de problemen veroorzaakt. Ook melden gebruikers dat zij de problemen tegenkomen op willekeurige momenten. Apple heeft nog niet gereageerde op de problemen.

Mocht je met de problemen kampen, probeer dan eerst via Software Update de MacBook Air te voorzien van de laatste update. Doen de problemen zich hierna nog voor is het verstandig om met Apple contact op te nemen.

Update

De redactie van Cult of Mac meldt dat zij zelf ook tegen problemen aanlopen. Het gaat hierbij om kernal panics, een actie die het besturingssysteem neemt zodra er een interne kritieke fout wordt ontdekt. De website meldt dat meerdere redacteuren op de redactie van Cult of Mac hier last van hebben. De problemen worden echter niet op het supportforum van Apple genoemd.

Cult of Mac meldt dat de problemen op de redactie zich allemaal voordeden tijdens het wakker worden vanuit de slaapstand. Daarnaast zijn de kernal panics aangetroffen op zowel de 11 inch- als 13 inch-variant.

Een foto van de MacBook Air met een kernal panic (bron: 9 to 5 Mac)

0 Reactie(s) op: Schermproblemen ontdekt bij MacBook Air

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.