Schermdeling in de Berichten-app op je Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 28 mei 2018 09:15

macOs Sierra
How To

Als je weleens problemen met je Mac hebt, is het handig om aan een vriend of kennis te kunnen laten zien wat er precies misgaat, zodat hij of zij je hopelijk kan helpen om het probleem op te lossen. Het is mogelijk om in de Berichten-app je scherm te delen, zodat iemand helpen of geholpen worden nog gemakkelijker gaat. Hier laten we zien hoe het werkt.

Vanaf OS X Yosemite is het mogelijk om via de Berichten-app je scherm te delen. Dit is handig, omdat je op die manier van op afstand hulp kunt bieden of krijgen. Hiervoor moeten jij en je gesprekspartner wel allebei gebruikmaken van iMessage.

Schermdeling activeren

Om het scherm van je Mac met iemand anders te delen, moet je de Berichten-app openen en een conversatie openen of starten met de contactpersoon met wie je je scherm wilt delen of van wie je het scherm wilt kunnen zien.

Klik in het veld Aan op Details. Er verschijnt nu een pop-up menu. Klik in dit menu op het icoon met de twee rechthoeken die elkaar overlappen, naast de iconen voor FaceTime en telefoneren.

Je kunt nu met deze contactpersoon je scherm delen door hem of haar uit te nodigen. Je kunt echter ook een verzoek versturen om zijn of haar scherm te mogen zien. Als je uitnodiging of verzoek door de contactpersoon geaccepteerd wordt, wordt het scherm meteen gedeeld. Jouw microfoon en die van je gesprekspartner worden aangezet, zodat je met elkaar kunt overleggen.

Het is het dan mogelijk om elkaars scherm te zien en via de microfoon met elkaar te praten om instructies te geven. Het is op deze manier niet mogelijk om elkaars Mac over te nemen en handelingen op de Mac van iemand anders te verrichten.

Scherm laten overnemen

Het is echter ook mogelijk om je scherm te laten overnemen door een contactpersoon. Klik hiervoor in de menubalk op het icoon voor schermdeling (de twee rechthoeken die elkaar overlappen) en kies Sta contactpersoon toe om mijn scherm te besturen.

Het is via dit menu ook mogelijk om de microfoons uit te schakelen, schermdeling te pauzeren of schermdeling te beëindigen.

0 Reactie(s) op: Schermdeling in de Berichten-app op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.