Samsung profiteert van vertrek Jobs bij Apple

Door: rene-schoemaker | 25 augustus 2011 10:07

Nieuws

Samsung profiteert optimaal van het opstappen van Steve Jobs bij concurrent Apple en de uitspraak van de Nederlandse rechter gisteren. De aandelenkoers van Samsung steeg flink.

Samsung kreeg gisteren een flinke oppepper toen de rechtbank in Den Haag de klachten van Apple over patentinbreuken op één punt na van tafel veegde. De techgigant uit Korea moet wel voor half oktober de manier aanpassen waarop de gebruiker met zijn vinger door het fotoalbum op de smartphones scrolt. Anders mag de Galaxy S, SII en Ace niet op de Nederlandse markt verschijnen. Samsung zegt die aanpassing makkelijk op tijd te kunnen doen.

Aandelen Samsung stijgen flink

De Koreanen claimen met de uitspraak van de Nederlandse rechter een overwinning te hebben behaald op Apple en de beleggers in Zuidoost-Azie hebben het bedrijf vannacht gelijk gegeven. Het aandeel Samsung steeg met zo'n 4 procent om uiteindelijk met een winst van 3,4 procent te eindigen, terwijl de markt 'slechts' met 1,9 procent steeg. Het vertrek van Apple's baas Jobs heeft daarmee eveneens te maken, zeggen analisten.

“Op de korte termijn zal Samsung met het vertrek van Jobs niet zoveel winnen", zegt beursanalist Jeon Nam-joong van Consus Asset Management. “Maar op de langere termijn zijn er voor Samsung kansen." Hij zegt dat investeerders juist bang waren dat Apple de slag op de smartphonemarkt zou winnen van Samsung, maar dat het sentiment nu geheel is omgedraaid. “Apple zou na het vertrek van Jobs immers zijn strategische focus kunnen verliezen en een minder stabiele koers kunnen varen."

0 Reactie(s) op: Samsung profiteert van vertrek Jobs bij Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.