Samsung mag iPhone 5 en iPad 3 niet zien

Door: Jasper Bakker | 23 juni 2011 11:11

iPad

Samsung krijgt van de Amerikaanse rechter geen blik vooraf op de volgende iPhone en iPad. Apple wint hiermee een ronde in het juridische gevecht met de elektronicareus.

De twee bedrijven klagen elkaar aan voor na-aperij: volgens Apple zijn de Galaxy S 4G-, Epic 4G- en Nexus S-smartphones en de Galaxy Tab-tablet afgekeken van de iPhone en de iPad. Het heeft Samsung daarvoor aangeklaagd. Die Zuid-Koreaanse fabrikant heeft zelf ook rechtszaken tegen Apple aangespannen, en eist in de Apple-zaak de nog niet uitgebrachte iPhone 5 en iPad 3 te mogen inspecteren.

'Pesterij'

Toegang tot die in ontwikkeling zijnde volgende generaties iDevices is volgens de juristen van Samsung zeer relevant voor de verdediging tegen de aanklacht van Apple. De advocaten van de iPhone-maker noemen het verzoek van Samsung 'pesterij' en een poging om bedrijfsgeheimen in handen te krijgen.

De rechter heeft het verzoek om voortijdige inspectie nu afgewezen, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. De magistraat stelt dat de beschuldiging van kopieergedrag betrekking heeft op huidige producten, die Samsung al kan bestuderen en die het dan mogelijk heeft nagemaakt. De eis van Apple om inzage in prototypes van Samsungs producten was eerder al wel ingewilligd.

Patenten en 'trade dress'

Het gaat om inbreuk op patenten en om schending van handelsmerken. Apple schermt niet alleen met patenten en handelsmerken op bepaalde interface-elementen van zijn mobiele besturingssysteem iOS (zoals de afgeronde hoekjes van icoontjes) en op de vormgeving van zijn smartphone en tablet. Het bedrijf claimt ook inbreuk op 'trade dress', het uiterlijk van producten inclusief de verpakking daarvoor.

0 Reactie(s) op: Samsung mag iPhone 5 en iPad 3 niet zien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.