Samsung laat Nokia en Apple achter zich op mobiele markt

Door: Elmar Rekers | 27 april 2012 09:30

Nieuws

Samsung heeft Nokia onttroond als grootste speler op de mobiele markt. Daarnaast laat Samsung ook Apple achter zich op de smartphonemarkt. Dat claimt onderzoeksbureau Strategy Analytics op basis van kwartaalcijfers die de bedrijven hebben vrijgegeven.

Samsung presenteerde donderdagavond de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2012. Hieruit blijkt dat de fabrikant een recordwinst van 5,05 biljoen won (ruim 3,3 miljard euro) heeft geboekt en dat de omzet met 22 procent groeide naar 45,3 biljoen won (30 miljoen euro). Samsung laat weten dat dit resultaat vooral te danken is aan een sterke verkoop van smartphones, tablets en lcd-panelen.

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern maakt al enige tijd geen exacte verkoopcijfers meer bekend. Wel laat Samsung weten dat vooral de Galaxy Note bijzonder succesvol is gebleken in zowel Europa als de Verenigde Staten. Volgens onderzoekers van Strategy Analytics heeft Samsung in het eerste kwartaal zo'n negentig miljoen mobiele telefoons verkocht. Hiermee zou Samsung voormalig marktleider Nokia achter zich laten.

iPhone

Apple maakte eerder deze week bekend dat er wereldwijd 35,1 miljoen iPhones waren verkocht in het eerste kwartaal. Uit de kwartaalcijfers van Samsung zou volgens Strategy Analytics duidelijk worden dat Samsung in de eerste drie maanden van 2012 9,4 miljoen meer smartphones heeft verkocht dan zijn rivaal. Samsung komt hiermee uit op een marktaandeel van 30,6 procent, tegenover 24,1 procent voor Apple.

Samsung zal op 3 mei de Galaxy S III aankondigen, de opvolger van de smartphone die Samsung marktleider heeft gemaakt op de smartphonemarkt. Verwacht wordt dat het nieuwe vlaggenschip kort na de onthulling in de winkels zal verschijnen.

0 Reactie(s) op: Samsung laat Nokia en Apple achter zich op mobiele markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.