Samsung kan vraag naar Galaxy SIII nauwelijks aan

Door: henk-jan-buist | 25 juni 2012 10:55

Nieuws

De productiecapaciteit van Samsung staat onder grote druk. Het bedrijf kan de vraag naar de Galaxy SIII nauwelijks aan en probeert toeleveranciers ertoe te bewegen op tijd te leveren.

Samsung stuurt topmensen naar verschillende toeleveranciers om te zorgen dat het bedrijf de vraag naar de populaire Galaxy SIII aankan. De vraag is volgens Samsungs hoogste baas JK SHin 'overweldigend'. De fabrikant verwacht in juli 10 miljoen toestellen te hebben verkocht.

Tekorten componenten

Waar de schaarste precies in zit, kon Samsung Webwereld maandagochtend nog niet laten weten. In mei was er een probleem met het uitleveren van de blauwe versie in Groot-Brittannië. Volgens Samsung moest de speciale laag worden aangepast na een fout in het productieproces. Naar verluidt heeft de producent honderdduizenden behuizingen moeten weggooien.

De Amerikaanse Telco Sprint stelde de verschijning van de Galaxy S III voor zijn klanten vorige week uit. De provider gaf als reden dat er onvoldoende modellen beschikbaar waren om zijn winkels te voorzien van de populaire smartphone. Klanten die het model in de voorverkoop hadden gekocht, kregen voorrang bij de uitlevering.

Eerdere capaciteitsproblemen

Voordat de eerste Galaxy S verscheen, had Samsung minder dan 10 procent van de smartphonemarkt in handen. De populariteit van Android-toestellen als de Galaxy S en Galaxy SII deed Samsungs ster rijzen en nu bezit het bedrijf een groter marktaandeel dan Apple. De producent heeft 24 miljoen Galaxy S- en 28 miljoen Galaxy S II-toestellen verkocht.

Twee jaar geleden was er een capaciteitsprobleem bij smartphones die toen massaal overstapten op amoledschermen. Samsung en LG zijn de toeleveranciers van deze schermen en konden de vraag ernaar niet bijbenen. Modellen als de HTC Desire verschenen zelfs met een slcd-scherm om de productie door te laten gaan,

0 Reactie(s) op: Samsung kan vraag naar Galaxy SIII nauwelijks aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.