Samsung haalt Apple ouderwets onderuit

Door: chris-koenis | 20 februari 2014 09:54

Video

In zijn laatste twee reclames deelt Samsung als vanouds een sneer uit naar concurrent Apple.

Samsung gaat ouderwets verder met het bashen van zijn grote rivaal Apple, zo ontdekt techsite The Verge. Misschien niet zo negatief en systematisch als Microsofts 'Scroogled'-campagne, maargoed, ze mogen er weer zijn. Allereerst speelt de Zuid-Koreaanse fabrikant handig in op de laatste Apple-reclame voor de iPad Air, die het apparaat aanprijst als zijnde dunner dan een pen. Maar de Galaxy Tab Pro 10.1 is toch echt nog even dunner. En kan véél meer.

Dan is er ook nog de commercial voor de Galaxy Note 3. Daarin wordt NBA-ster LeBron James van stal gehaald om aan te tonen dat de 'phablet' zowel qua schermgrootte als beeldkwaliteit superieur is aan Apple's laatste vlaggenschip, de iPhone 5S. "LeBron rent letterlijk weg van deze telefoon."

Ook wij denken met weemoed terug aan Samsungs vorige reclame. Daarin werd de (overigens slecht ontvangen) Galaxy Gear op epische wijze in de markt gezet.

4 Reactie(s) op: Samsung haalt Apple ouderwets onderuit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 februari 2014 11:14 Oscar
  Zo die Koreanen hebben hun bescheiden marketing methode veranderd, waarschijnlijk heeft dat ook te maken met de eerder genoemde marketing kater, tijdens de openingsceremonie van olympische spelen in Sochi. Het zogenaamde oud-zeer.
  .
  http://computertotaal.nl/smartphone/samsung-verbiedt-iphones-bij-openingsceremonie-sotsji-62505
  .
  Maar het zijn waarschijnlijk niet de Koreanen zelf, die de sneer uitdelen, maar de Amerikanen, die in dienst van Samsung, in de Verenigde Staten, de belangen voor Samsung behartigen, ofwel, 'Wiens brood men eet, zijn woord hij/zij preekt preekt'…..of zoiets.
  .
  En tegen een (zeer) riante vergoeding, wil iedere sportman/vrouw (in een tv reclame commercial) wel wegrennen voor een smartphone van een concurrerend merk……zoals de betrokken Amerikaanse sportman/vrouw dat zou noemen, 'Nothing personal,……. just business
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 februari 2014 12:19 Anoniem
  Je hebt inderdaad meer bij Samsung dan bij Apple maar wat je bij Apple hebt is super, kan niet gezegd worden van Samsung. Ik heb alle iPhones en iPads gehad en ben één keer overgeschakeld naar Samsung, de Galaxy S4, wat heb ik mij dat beklaagd, nooit meer. De verbindingen laten te wensen over, de batterij al van hetzelfde.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 februari 2014 12:44 Anoniem
  Ik heb nooit iets tegen Samsung gehad, maar sinds er rechtszaken begonnen tegen Apple mag ik ze al niet meer. Zeker na deze kinderachtige reclame's.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 april 2014 17:27 Anoniem
  Als je deze reclames kinderachtig vind, wat moet je dan denken van de instelling die Apple hanteert? Ik ben een grote Apple fan, maar enkel als het over computers en muziekspelers gaat. Mijn iPhone en iPad zijn reeds geruime tijd ingeruild voor (volgens mij veel betere) Samsung exemplaren. Ieder zijn meug, alleen is het zielig van beide partijen om zo tegen elkaar te bekvechten. Ook die idioot hoge eis in de rechtszaak tussen de twee is idioot en belachelijk. Laat de klanten beslissen. Als je een bom geld wil geven voor minder mogelijkheden, moet je dat zelf weten. Indien je geen Apple materiaal koopt is dat ook geen schande…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.