Samsung Galaxy S3 prikkelt wildste fantasieën

Door: kristian-van-tuil | 03 mei 2012 11:48

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Media rukken massaal uit om vanavond in Londen verslag te doen van de officiële lancering van de Samsung Galaxy S3-telefoon. Net als bij iedere aankondiging die Apple doet, doen nu al de meest vergezochte geruchten de ronde. Natuurlijk willen we straks de beste smartphone ooit gaan zien, maar waar houdt dat op?

Samsung heeft het helemaal voor elkaar. Net als bij de lancering van iedere iPhone en iPad zijn journalisten massaal naar Londen afgereisd om daar ter plekke verslag te kunnen doen van het Galaxy S3-toestel. Zelfs het altijd serieuze Radio 1 stuurt een verslaggever. Blogs staan bol van speculaties. Krijgt het toestel een hexacore cpu? De snelste grafische processor ooit? Een beeldscherm met een ongevenaarde resolutie? Windows 8? Een uitklapbare kurkentrekker die, wanneer je hem een stukje indrukt, tevens dienst kan doen als haarkam? Niemand weet het.

Lees ook:

Waarop kunnen we verder innoveren?

iPhone 4S laat CEO's watertanden

Forrester: Einde succes Apple is in zicht

Het is als je er even over nadenkt bizar hoe gek men zich kan laten maken door iets simpels als een apparaat. Voor de lancering van de eerste iPhone leek die massale gekte rond gadgets niet te bestaan. Ja, als ik als kind hoorde van een nieuwe spelcomputer, dan werd ik daar helemaal wild van en moest ik alles van zo’n apparaat zo snel mogelijk te weten komen. Maar over die nieuwe Nintendo, Sega of PlayStation hoorde je niets in de mainstream media. We leven nu in een tijd waarin iPads het achtuurjournaal halen en het internet compleet op zijn gat kunnen leggen.

Smartphones: handzame alleskunners

Het verschil met die spelcomputers van toen en de smartphones en tablets van nu is dat er een veel bredere doelgroep wordt aangeboord en dat de toepassingen van de apparaten veel verder reiken dan enkel bellen of het spelen van games. Een smartphone is ons digitale thuis geworden, we staan er mee op en gaan ermee naar bed. Of we nu fietsen en mp3’s luisteren, op werk in de pauze een game spelen of nieuws lezen, het apparaat via navigatiesoftware laten assisteren in de auto of ’s avonds nog rustig even de sociale media doornemen… het lijkt er weleens op alsof niemand nog zonder zo’n ding kan.

Wie vandaag de dag een filmpje van een gemiddelde treincoupé tijdens spitsuur in de Randstad zou maken en dat twintig jaar geleden op de televisie zou hebben vertoond, zou denken dat het hierbij ging om een aflevering van de befaamde serie ‘The Twilight Zone’. Mensen praten niet meer, maar staren naar hun schermpjes. Iemand speelt Angry Birds, de andere bestudeert een wetenschappelijk document en twee tieners giebelen omdat ze elkaar vunzige tekeningen via Draw Something toesturen. Het gebeurt weleens dat echt iedereen in een volle coupé bezig is met zijn apparaat. Daar ben ik trouwens geen uitzondering in, al zijn er (gelukkig) nog zat mensen te vinden die prima voort kunnen zonder intelligente telefoon.

Waar gaat het uiteindelijk naartoe?

Ik vraag me af wat we uiteindelijk met zo’n apparaat zouden willen. Moet deze inderdaad net zo krachtig worden als onze thuispc, zodat we met gemak alle denkbare applicaties (tegelijkertijd) kunnen draaien en de zwaarste websites probleemloos kunnen bezoeken? Moet het een high-end console zijn, die je aan kunt sluiten op de tv en waarvoor games via een appstore te verkrijgen zijn, zodat je niet meer de deur uit hoeft voor een Xbox met bijbehorende spellen? Moet een smartphone voor je kunnen denken, beslissingen nemen, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen? Apple’s Siri is wat dat betreft een eerste stap in die richting.

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy S3 prikkelt wildste fantasieën

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.