Samsung gaat A6-processor maken voor Apple ondanks juridische strijd

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 oktober 2011 18:37

Nieuws

Al lange tijd zijn Apple en Samsung in een heftige juridische strijd verwikkeld. Desondanks lijkt het erop dat Samsung Apple's belangrijke chipfabrikant blijft en dat het bedrijf de A6-processor gaat produceren. De A6-processor is de opvolger van de processor die in de iPhone 4S en iPad 2 zit.

Korea Times schrijft op basis van een anonieme bronnen binnen Apple's leveranciers dat Samsung chips blijft leveren voor de volgende generatie iPhone. Waarschijnlijk wordt dit de iPhone 5. Apple zou gesprekken hebben gevoerd met Samsung voor de productie van de nieuwe quad-core processor.

Samsung zou inmiddels druk bezig zijn om de productie van de A6-processoren in haar fabriek in Austin, Texas in de Verenigde Staten op te schroeven. Voor de productie van de A6-processor gaat Samsung naar verwachting haar 28-nanometer technologie gebruiken.

De geruchten zijn opvallend aangezien het er eerder op leek dat Apple wegens de heftige juridische strijd met Samsung over wilde stappen op andere leveranciers. Zo werd de A6-processor juist genoemd als het eerste product dat niet langer door Samsung zou worden gemaakt. Zo zou Apple steeds meer geheugen aanschaffen in Japan om haar afhankelijkheid van Samsung te verminderen.

Zowel Samsung als Apple wilde tegenover Korea Times niet reageren op de geruchten.

0 Reactie(s) op: Samsung gaat A6-processor maken voor Apple ondanks juridische strijd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.