Samsung: 'Apple sloot bewust geen licenties af'

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 september 2011 14:13

Nieuws

Apple heeft bewust geen licenties afgesloten op octrooien van Samsung. Daarnaast zou het bedrijf discussies over het niet afsluiten van licenties hebben genegeerd. Dit heeft een advocaat van Samsung gezegd tijdens een kort geding in de rechtbank in Den Haag. Het kort geding is onderdeel van een reeks kort gedingen.

Samsung heeft de kort gedingen aangespannen aangezien het bedrijf van mening is dat Apple inbreuk maakt op een aantal octrooien die te maken hebben met 3G-verbindingen. Apple zou bij de lancering van de iPhone 3G in Nederland in 2008 bewust geen licenties hebben afgesloten voor octrooien van Samsung. Daarnaast zou Apple discussies over de licenties hebben genegeerd. Apple heeft daarom volgens de advocaat van Samsung stelselmatig en bewust octrooirechten van Samsung geschonden.

Apple verdedigt zich door te stellen dat de producenten van haar producten wel licenties voor de octrooien hebben afgesloten. De fabrikant van de iPhone en iPad is daarom van mening dat zij niets fout heeft gedaan. De advocaat van Samsung vindt echter dat Apple onvoldoende heeft kunnen aantonen dat deze licenties inderdaad zijn afgesloten.

De Zuid-Koreaanse electronicafabrikant eist daarom een verbod op 3G-apparaten van de Apple. Het bedrijf doelt hiermee op de iPhone en de iPad. Apple is echter van mening dat de octrooien te breed zijn om een verkoopverbod te kunnen eisen. Het bezwaar van Apple wordt maandag in de rechtszaal behandeld.

Bron: NU.nl

0 Reactie(s) op: Samsung: 'Apple sloot bewust geen licenties af'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.