RunBot: Help deze robot om te ontsnappen

Door: Robin Smit | 31 augustus 2013 13:33

Review

Er wordt weleens gezegd dat robots geen gevoel hebben. Hoe de wereld eruit zou zien wanneer dit wel het geval was, kan je nu zien in de app RunBot. Een game waarin je het met een militaire robot hebt voorzien op een vrij leven.

Dat dit vrije leven niet direct om de hoek ligt, wordt bewezen door de flinke vlucht die je eerst nog moet afleggen met je robot. Hierbij ren je over een parcours waarop allerlei verschillende obstakels aanwezig zijn. Deze obstakels kan je ontwijken door er omheen, overheen of onderdoor te gaan. Aan jou is het nu de taak om dit zo lang mogelijk vol te houden en hiermee zo veel mogelijk punten te behalen.

Erg sterk aan RunBot is dat de robot waarmee je rent prachtig geanimeerd is. Hierdoor is het alleen al interessant om te kijken hoe de robot zich langs alle obstakels werkt. Het ontwijken van obstakels doe je door te vegen over het scherm. Wil je ergens onderdoor glijden, dan veeg je bijvoorbeeld naar beneden. Aangezien het perspectief waarin je de game bekijkt net iets anders is dan de richting waar je naartoe moet vegen, wil dit helaas nog weleens voor verkeerde bewegingen zorgen.

Mocht je de game echter onder de knie krijgen, dan kan je de vaardigheden die je opdoet gebruiken om jouw robot sterker en efficiënter te maken. Dit geeft de game een verslavend effect.

Kortom

RunBot is een game voor de iPhone en iPad waarin je een robot moet helpen om te ontsnappen uit gevangenschap. Dit doe je door een parcours af te leggen en hierbij obstakels te ontwijken. Het ontwijken doe je door te vegen over het scherm, wat helaas wel even wennen is.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Download RunBot in de App Store

0 Reactie(s) op: RunBot: Help deze robot om te ontsnappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.