Review: Viewbook Portfolio

Door: Robin Smit | 07 december 2011 13:33

Nieuws

Wanneer je veel bezig bent met het loslaten van je creativiteit, zul je begrijpen dat het soms handig is om jouw werk te delen met anderen. Of het nu gaat om fotograferen, ontwerpen of bewerken, Viewbook geeft jou de mogelijkheid om jouw portfolio te delen met de rest van de wereld.

Dit doet viewbook op twee manieren. Via de eigen website, door middel van het aanbieden van een profielpagina voor het werk dat je gemaakt hebt en als app voor de iPad. Via de website is het mogelijk om je digitale portfolio samen te stellen door afbeeldingen in albums naar de server van Viewbook te uploaden. Vervolgens kunnen deze albums vanaf je iPad worden bekeken om ze te delen met mensen die bij je zijn. Wil je je portfolio delen met personen op afstand, dan kun je ze doorverwijzen naar de website. Hier kan niet alleen werk worden bekeken, maar ook worden gekocht door middel van integratie met Fotomoto.

Los van een erg strakke interface, brengt de Viewbook app helaas niet erg veel functies naar de iPad. Zo is het niet mogelijk om mobiel albums samen te stellen of afbeeldingen te uploaden. Het is dus alleen mogelijk om je reeds gecreëerde portfolio te bekijken. Alhoewel de app van Viewbook gratis is, moet overigens voor een account maandelijks betaald worden. De app is wel te testen met een gratis probeerversie van 30 dagen.

Kortom

Viewbook is een prachtige app om je portfolio te bekijken die je reeds op de website van Viewbook hebt gemaakt. Helaas blijft het bij alleen bekijken en heeft de app verder weinig mogelijkheden, hiervoor moet gebruik worden gemaakt van de website.

Bekijk Viewbook Portfolio verder in iTunesiPad

Beoordeling 7/10

0 Reactie(s) op: Review: Viewbook Portfolio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.