Review van Cover Orange: bescherm je sinaasappelen

Door: jalmar-westerhoff | 08 februari 2011 16:36

Nieuws

Het populaire Angry Birds belast je met de taak forten en varkens te vernietigen. FDG Entertainment’s 'Cover Orange' draait de formule net eventjes om. Inplaats van voor de aanval te kiezen, ga je dit keer in de verdediging. Bouw een fort om al je sinaasappelen te beschermen tegen de gemene zure regen-wolk.

Elk level begint met een groep van sinaasappelen verspreid door het hele veld. Je moet ze beschermen met behulp van een hoop materiaal dat uit de lucht komt vallen. Bouw een constructie met o.a. dozen, vaten, wielen en balken, om je gezonde fruit in leven te laten.

Als je alle materialen gebruikt hebt, komt de wolk en regent giftige korrels op de grond. Als de sinaasappelen geraakt worden gaan ze trillen, worden ze ziek en kunnen ze dood gaan. Laat je ze ongedeerd, dan ga je door naar het volgende level.

Om het nog interessanter te maken beginnen sommige levels al met een fort. Je sinaasappelen bevinden zich al in een soort van constructie, een bouwwerk dat bijvoorbeeld nog niet af is. Je kunt dan dat fort afmaken met behulp van de materialen die naar beneden vallen.

Sommige levels brengen bommen met zich mee en een aantal heen en weer bewegende materialen. Het is wel leuk om te zien hoe dat je hiermee een soort van kettingreactie op gang kunt brengen.

Tot dusver heeft de app 6 area's, elk met 20 levels. Volgens de game zitten er binnekort nog meer aan te komen. Het mooie van de app is dat je niet eerst een level perse uit hoeft te spelen om verder te gaan. Wel moet je alle levels hebben uitgespeeld om een nieuwe area te unlocken. Hoe sneller je de levels uitspeelt, hoe meer punten je krijgt.

De app kent een mooie en kleurrijke interface. Dit helpt tijdens het spelen, het is op die manier goed vol te houden. Er is ook veel aandacht aan de details besteed, je ziet je sinaasappelen zelfs zweten en bidden op het moment dat de wolk arriveert. De achtergrond is ook mooi weergegeven, en af en toe zie je zelfs wat vogels voorbij komen.

Conclusie: de app is een leuke toevoeging voor op je iPhone of iPad. Cover Orange komt aardig in de buurt van Fruit Ninja en Angry Birds.

Wil je een kort digitaal review zien van de app, bekijk dan even dit Youtube-filmpje.

[youtube]Dm4JEVB90C0[/youtube]

Om je nog meer een beeld te geven van de app kun je eventueel dit level bekijken. Let vooral op het muziekje op de achtergrond.

[youtube]mNRnTHcYu-8[/youtube]

Download de app Cover Orange - FDG Entertainment">hier (iPhone) of Cover Orange HD - FDG Entertainment">hier (iPad)

0 Reactie(s) op: Review van Cover Orange: bescherm je sinaasappelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.