Review: MindNode

Door: ringo-van-dorst | 06 december 2011 16:59

iPad

Om je creativiteit aan te slingeren of te helpen bij het onthouden en organiseren van informatie, is het maken van een mindmap een stap in de goede richting. Tony Buzan, de zelfbenoemde bedenker van de mindmap, heeft boeken vol geschreven over creativiteit en waarom een mindmap maken een superieure vorm van informatie verwerken is. In onze tijd van digitaliseren en delen van media geniet de digitale mindmap de voorkeur. Mindnode maakt dit mogelijk.

Je begint met een leeg wit scherm met een enkel blokje, het centrale thema. Door te dubbel-tappen op het blokje, wijzig je de naam. Door op de "+" te tappen, voeg je een tak met een bepaalde kleur toe aan je mindmap. Je kunt nu kiezen om een andere tak aan te maken (opsplitsen van centrale thema in hoofdonderwerpen), of deze tak verder op te splitsen (voorbeelden van dit hoofdonderwerp, of sub-onderwerpen aanmaken). Deze takken breiden zich vanzelf uit en je focus ligt in het begin echt op het invoeren van wat je te binnen schiet.

Als je uiteindelijk je brein hebt gedumpt in de app, kan je door te slepen de items verplaatsen (met eventuele vertakkingen). Ook kan je delen inklappen en uitvouwen om bijvoorbeeld een idee stap voor stap te presenteren.

Met de betaalde versie van Mindnode kan je, via Dropbox, MindNode-items die je met één van de twee Mac-versies hebt gemaakt, downloaden. Andersom heb je de Pro-versie voor de Mac nodig om items vanaf de iOS-versie te kunnen importeren. Met de betaalde versies kan je dus importeren, niet exporteren. Om heen en weer te kunnen synchroniseren heb je dus voor zowel je iOS device als je Mac de betaalde versie nodig.

Wat bij dit soort apps met tekstinvoer en ordening steeds terugkomt, is het feit dat een iPhone of iPod touch hiervoor niet erg efficiēnt werkt: je zult flink moeten in- en uitzoomen om zowel het juiste item te kunnen selecteren als het overzicht te bewaren.

Kortom

Mindnode is een waardevolle productiviteits-app, maar met name geschikt voor iPad, en ietwat prijzig als je wilt kunnen synchroniseren tussen iOS device en Mac.

Bekijk MindNode verder in iTunes voor iPhone of iPad

Beoordeling 7/10

0 Reactie(s) op: Review: MindNode

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.