Review: InCarBite - iPad-houder voor in de auto

Door: matthijs-van-den-broek | 25 juli 2013 12:30

Review

Vakantietijd. Je reisgezelschap achterin de auto is onder de 5 en moet langer stilzitten dan ze gewend zijn dan in de niet al te lange ritjes naar opa en oma. De bestemming ligt op driekwart van het Franse land, en dat betekent kilometers maken. Wil je zoete kinderen achterin, dan hang je dus een iPad aan de stoel. Met de InCarBite iPad-houder (voor iPad 2 en 3) gaat je dat prima lukken.

iPad-houders voor achterin zijn er natuurlijk in vele soorten en maten, van goedkoop tot duur. En als je geen zin hebt om er geld aan uit te geven, kom je ook met duct tape een heel eind. Wie voor heel wat meer comfort en kwaliteit wil gaan - en mogelijk de adapter aan de hoofdsteun wil laten zitten voor later gebruik - kan de InCarBite iPad-houder als optie gebruiken in het keuzeproces.

In de verpakking

In de verpakking vind je de houder, een ac-adapter voor de 12-volt-aansluiting in de auto en een bevestigingselement dat je aan de hoofdsteun van je auto kunt vastmaken zonder enig gereedschap te gebruiken. Door de extra infrarood-functie in het houdertype M2-20-3R is het ook mogelijk om een infrarood koptelefoon (type AL-301) te gebruiken. Deze koptelefoon is optioneel.

De meegeleverde ac-adapter maakt het mogelijk om de iPad onderweg van stroom te voorzien.

De houder is mooi afgewerkt in matrubber, waardoor hij wel gevoelig is voor vingerafdrukken. Door het matte rubber ligt de houder wel prettig in de hand en zal hij niet snel uit je handen glijden.

iPad in de houder stoppen

De iPad in de houder krijgen, vereist wat kunst en vliegwerk en/of geduld. De oplaadaansluiting van de houder moet helemaal teruggetrokken worden, de iPad schuif je vervolgens tegen de onderkant van de aansluiting aan. Hij valt dan in de houder en vervolgens druk je de oplaadaansluiting weer naar binnen.

Na vier keer de iPad er in en uit gehaald te hebben, had ik ongeveer door hoe het werkte. Het zijn echter teveel handelingen die niet logisch op elkaar volgen. Bij een van mijn pogingen kwam de connector aan de onderkant schuin te zitten en was ik even bang dat de iPad er nooit meer uit zou komen of de connector van mijn iPad blijvend beschadigd zou raken. Gelukkig kwam ik goed weg.

Bevestiging en gebruik

Het bevestigingselement waar je de houder met iPad in gaat schuiven, is gemakkelijk te bevestigen aan de hoofdsteun van je auto. Draai de schroeven helemaal los, plaats het ene deel van de houder aan de voorkant en het andere deel aan de achterkant van de hoofdsteun en maak de schroeven weer vast.

Al met al kost het vastzetten van het bevestigingselement en het aansluiten van de houder ongeveer 1 minuut. Wat dan nog rest is even de stroom aansluiten; dit gaat gemakkelijk via de meegeleverde ac-adapter. De houder met iPad schuift heel gemakkelijk in het bevestigingselement (dit is het “slimme slide-in systeem” wat de houder mede uniek maakt). De zekering is voorzien van een rode knop, die moet je even terugtrekken. De iPad wordt direct opgeladen als hij in het bevestigingselement aan de hoofdsteun wordt geschoven.

Wie de iPad in de houder aan de hoofdsteun heeft hangen, kan iedere gewenste kijkhoek instellen: de scharnier werkt bijna té stijf waardoor je het idee hebt dat je de houder kapot maakt. Het voordeel hiervan is, dat de iPad perfect in de ingestelde kijkstand blijft staan. Al met al voelt het solide aan allemaal.

Het bevestigingselement blijft zitten, de iPad neem je natuurlijk mee. Je kunt de iPad op je vakantiebestemming prima in de houder laten zitten: je hebt dan gelijk een standaard te pakken zodat je de iPad op tafel kunt zetten. Ook is de iPad door de houder voorzien van een stevige beschermrand waardoor hij prima tegen een stootje kan.

Bereikbaarheid knoppen

Bij houders en hoezen van gadgets is het altijd uiterst belangrijk dat de knoppen goed bereikbaar zijn, en dit is bij deze iPad-houder goed geregeld. Er is een uitsparing gemaakt voor de camera, de volumeregeling is via de achterkant van de houder te bedienen evenals de aan/uit-knop.

Conclusie

De M2-20-3R van inCarBite is alleen geschikt voor de iPad 2 en 3, de houders voor de iPad 4 en de iPad mini zijn volgende week leverbaar. Op zich geen probleem natuurlijk, maar iPad-bezitters switchen nog wel eens en dan speelt de prijs van 119 euro toch wel op. InCarbite levert een product af dat, als je de iPad eenmaal in de houder hebt gestopt, erg handzaam is in gebruik. De houder beschermt de iPad ook buiten de auto, wat mooi meegenomen is.

Het adaptersysteem, het instellen van de kijkhoek, de ac-adapter die wordt meegeleverd en de mogelijkheid van een infrarood-koptelefoon maken deze houder tot een complete oplossing voor wie comfortabel (met kinderen) wil reizen.

InCarBite M2-20-3R

Prijs € 119,-

Compatibel iPad 2, iPad 3

Pluspunten

Stevig design

Makkelijke montage

Meegeleverde ac-adapter

Minpunten

Prijs

Bevestiging iPad-connector

SCORE: 7/10

0 Reactie(s) op: Review: InCarBite - iPad-houder voor in de auto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.