Republikeinen gebruiken massaal Android

Door: henk-jan-buist | 26 juli 2012 11:06

Nieuws

Amerikaanse iPhone-bezitters stemmen vaak voor de Democraten, terwijl Republikeinen vaker een Android bezitten. Een onderzoeksbureau vergeleek het stemgedrag van staten met de smartphoneverdeling.

Onderzoeksbureau Localytics onderzocht welke toestellen in trek zijn in staten die traditioneel Republikeins of Democratisch stemmen. Zo brachten de onderzoekers in kaart welk OS de boventoon voert in staten waar een bepaald stemgedrag meer voorkomt.

Obama-stemmers gebruiken iPhone

Zo stemt de Staat New Jersey vrijwel altijd op de Democratische presidentskandidaat en in dit gebied komen veel meer iPhones dan Androids voor. Andersom bevat een traditioneel Republikeins bolwerk als Montana veel meer Android-toestellen. Er zijn een paar uitzonderingen, zoals de staat Arkansas die vrijwel altijd voor Republikeins gaat en toch meer iPhones heeft.

De swing states met zwevende kiezers die de ene keer voor de Democraten en de andere keer voor Republikeinen gaan, komen vaak in het middengebied uit met een statistisch kleiner verschil tussen gebruikers van de platformen van Apple of Google. In de VS worden verkiezingen gehouden via een districtenstelsel, waardoor na het tellen van de stemmen alle kiesmannen van de volledige staat naar één partij gaan.

Nieuwe gebruikers kiezen Android

Volgens Localytics kunnen kandidaten Barack Obama en Mitt Romney hun voordeel doen met deze cijfers. De presidentskandidaten kunnen volgens het bedrijf smartphoneadvertenties per staat zo beter afstemmen op het publiek dat ze willen bereiken.

Consumenten die voor het eerst een smartphone aanschaffen, kiezen massaal voor een Android. Uit cijfers van onderzoeksbureau Comscore blijkt dat 61,5 procent van de mensen die overstappen van een featurephone naar een smartphone voor Android gaan. Daarentegen kiest 25,5 procent van de mensen die voor het eerst een smartphone kopen voor een iPhone.

0 Reactie(s) op: Republikeinen gebruiken massaal Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.