Rechtszaak tegen Apple om iPhone 4 antenne

Door: loek-essers | 01 juli 2010 13:15

Nieuws

Een aantal boze klanten zijn samen een collectieve rechtszaak gestart tegen Apple en operator AT&T. De antenneproblemen van de iPhone 4 zijn onacceptabel, zo stellen ze.

In de aanklacht worden verschillende claims gedaan. Zo wordt beide bedrijven onder andere nalatigheid, fraude, bewuste valse voorspiegelingen en misleidende handel verweten. De zaak is aangespannen bij het Gerechtshof in Maryland.

Vlak nadat de iPhone 4 op de markt kwam zwollen de klachten over slechte ontvangst aan. De antenne zit aan de buitenkant, als de twee uiteinden van de antene met elkaar in contact worden gebracht met een muntje of met een vinger valt de ontvangst van het toestel dramatisch terug of zelfs helemaal weg.

Meerdere zaken

In een reactie liet Apple weten dat gebruikers de telefoon maar op een andere manier moesten vasthouden. Volgens de iPhone-maker is het ook een normaal probleem van telefoons. Als ze op een bepaalde manier worden vastgehouden dan zal de verbinding wegvallen.

Het lijkt erop dat dit niet de enige zaak is die wordt aangespannen tegen Apple. Er is nog een andere zogenaamde 'class action suit' in de maak tegen het bedrjif. Ook die zaak gaat over de falende antenne. Bij een dergelijke zaak kunnen mensen intekenen om mee te doen en zo gezamelijk tegen een bedrijf procederen. Voor de tweede zaak hebben zich tot nu toe 1250 boze gebruikers aangemeld.

iPhone-rubbers

Ondertussen schijnt Apple zijn personeel te instrueren om de zaak te ontkennen. Uit een uitgelekte instructie aan medewerkers van Apple-winkels blijkt dat het personeel gemaand wordt om positief te blijven over de ontvangst van de iPhone 4. Tegen klanten moet gezegd worden dat de ontvangst beter is dan die van de iPhone 3GS. Ook wordt beklemtoond dat het niet de bedoeling is om een garantieprocedure te starten en moet erop gewezen worden dat dit nu eenmaal voorkomt bij alle smartphones.

Daarnaast mag het personeel onder geen beding rubberen randen weggeven. Die randen worden voor dertig dollar als accessoire verkocht en schijnen erg goed te werken tegen het antenneprobleem. Het rubber voorkomt dat een hand verbinding kan leggen tussen de twee uiteindes van de antenne, waardoor de ontvangst aanzienlijk minder wordt beïnvloed. Op eBay wordt geanticipeerd op een tekort aan iPhone-rubbers en staan de bandjes te koop voor prijzen die oplopen tot 100 dollar.

Antenne-vacatures

Opmerkelijk is ook dat Apple ten minste acht vacatures heeft openstaan voor antenne-experts die moeten werken aan iPad- en iPhone antennes. Sommige commentatoren zien daarin het bewijs dat er wel degelijk grote problemen zijn met de antenne.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Rechtszaak tegen Apple om iPhone 4 antenne

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.