Publieke bèta's OS X en iOS beschikbaar

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 13 maart 2015 15:57

iPhone

Apple heeft de bètaversies van zijn beide besturingssystemen opengesteld voor testers. OS X Yosemite 10.10.3 en iOS 8.3 waren al te downloaden voor software- en app-ontwikkelaars, maar nu kan iedereen met een Apple ID zich aanmelden om de nieuwe systemen te testen.

De grootste verandering in OS X 10.10.3 is de nieuwe foto-app Foto's. Dat is een mix tussen de twee al bestaande OS X-programma's iPhoto en Aperture. Foto's kunnen op een overzichtelijke manier bijgehouden en gedeeld worden, en de bewerkingsmogelijkheden zijn behoorlijk geavanceerd. Daarnaast worden Google-diensten als Gmail beter ondersteund en heeft Apple een scala aan nieuwe emoji's gepresenteerd. Ook zijn er ontwikkelaarsmogelijkheden voor Force Touch, de nieuwe drukgevoelige trackpad van Apple.

Siri

iOS 8.3 is een vooral voor Nederland nuttige update: spraakassistent Siri spreekt onze taal. Zo hoef je niet meer in het Engels je wekker te zetten of te vragen wat voor weer het wordt. Ook hier is het Emoji-toetsenbord vernieuwd en zijn er enkele bugfixes en verbeteringen in de stabiliteit.

De bèta's van OS X 10.10.3 en iOS 8.3 zijn te downloaden via de website van Apple (die van iOS 8.3 nog niet voor iedereen, dus als je alleen OS X ziet staan, ligt dat niet aan jou). Als je wat rond wil neuzen, zorg dan wel dat je een back-up maakt van je systeem, omdat bètaversies nog niet volledig stabiel zijn en voor problemen kunnen zorgen als het fout loopt.

0 Reactie(s) op: Publieke bèta's OS X en iOS beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.