Proview wil schikking in rechtszaak met Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 februari 2012 16:21

Nieuws

Het Chinese Proview wil een schikking treffen met Apple in de rechtszaak rondom de Chinese rechten op de merknaam iPad. De twee bedrijven zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld, waarbij het er niet gunstig uit ziet voor Apple.

Xie Xianghui, de advocaat van Proview, heeft tegen het persbureau AFP gezegd dat Proview op dit moment voorbereidingen treft om in gesprek te gaan met Apple. Wel stelt de advocaat dat dit niet betekent dat de rechtszaken worden gestaakt. Proview zet haar juridische strijd voort tot het moment dat het bedrijf met Apple een overeenkomst heeft bereikt.

IP Application Development

Apple sloot in 2006 via het Amerikaanse bedrijf 'IP Application Development' (IPAD) een overeenkomst met Proview Electronics voor de wereldwijde rechten op de merknaam iPad. Nu stelt Proview echter dat de Chinese rechten op de merknaam geen onderdeel waren van deze overeenkomst, aangezien deze rechten in handen waren van Proview Technology. Een Chinese rechter stelde Proview in het gelijk.

Op deze uitspraak is Apple in beroep gegaan. In dit hoger beroep wil Proview nu een schikking treffen. De schikking komt kort nadat bekend werd dat Proview op advies van schuldeisers 1,5 miljard dollar eist van Apple in ruil voor de rechten op de merknaam Apple. Om haar eis kracht bij te zetten heeft Proview inmiddels een Chinees im- en exportverbod op de iPad geëist.

Financiële problemen

Proview zit al langere tijd in financiële moeilijkheden. De advocaat van Proview heeft meerdere keren openlijk toegegeven dat de rechtszaak tegen Apple onderdeel is van een poging is van Proview om uit de financiële problemen te komen. De Chinese rechten op de merknaam Apple worden door de advocaat dan ook beschreven als een 'waardevol bezit'.

0 Reactie(s) op: Proview wil schikking in rechtszaak met Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.