Productie iPhone levert nog steeds problemen op

Door: chris-koenis | 07 november 2012 15:50

Mac

Foxconn, partnerfabrikant van Apple in China, heeft nog steeds grote moeite bij het maken van voldoende iPhones. Het ontwerp van de nieuwste iPhone stelt de fabrikant voor problemen.

De leveringsproblemen van iPhones van de Taiwanese fabrikant Foxconn duren voort. De productie van zijn fabrieken in China loopt nog steeds vertraging op doordat de iPhone moeilijk is te assembleren en daarbij ook erg krasgevoelig is. Ondertussen blijft de vraag naar de Apple-smartphone onveranderd groot.

Vraag groter dan capaciteit

De Foxconn-fabriek in Hon Hai die de productie voor iPhones draait, heeft moeite om aan die vraag te voldoen. "Het is niet gemakkelijk om iPhones te maken. We kunnen niet voldoen aan de gigantische vraag", vertelt Foxconn-directeur Terry Gou aan persbureau Reuters. De verkoopverwachtingen voor alleen al de iPhone 5 (verkrijgbaar sinds september) zijn 58 miljoen stuks voor het einde van 2012.

Gou wilde verder geen commentaar geven op de vraag of andere fabrieken van moederbedrijf Foxconn delen van de productie hebben overgenomen of dat in de toekomst gaan doen. Het Taiwanese Foxconn heeft vele fabrieken verspreid over China en levert ook onderdelen aan een groot aantal klanten waaronder Dell, Microsoft en Samsung.

Moeite met design

Foxconn liet vorige maand al weten dat de iPhone 5 het lastigste apparaat ooit is om in elkaar te zetten. Het design dat voor een smartphone bijzonder licht en dun is, zou moeilijk zijn te maken. Vergeleken met andere iPhones, die ook nog altijd worden gemaakt, kost het de fabrieksmedewerkers moeite om de productie te verfijnen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Productie iPhone levert nog steeds problemen op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.