Problemen met AirPrint? Dit kun je doen

Door: chwhynny-overbeeke | 27 februari 2017 10:12

How To

AirPrint is een hele handige manier om vanaf allerlei apparaten te kunnen printen, maar het werkt niet altijd even goed. Hier lees je wat je kunt doen om AirPrint-problemen op te lossen.

Wat is AirPrint?

AirPrint is een Apple-technologie die je in staat stelt om vanaf je iPhone, iPad of Mac in volledige kwaliteit content af te drukken zonder dat er besturingsbestanden of andere software gedownload of geïnstalleerd hoeft te worden. De meeste moderne printers hebben ondersteuning voor AirPrint ingebouwd zitten.

Hoe gebruik je AirPrint?

Om een AirPrint compatibele printer met je wifinetwerk te gebruiken moet deze printer verbonden zijn met hetzelfde netwerk als het apparaat waar je vanaf wilt printen. Het enige wat je hoeft te doen is de printer te selecteren in de app die je gebruikt om te printen.

EenAirPrint compatibele printer kan ook rechtstreeks op je Mac worden aangesloten via usb of ethernet als je liever niet draadlost af wilt drukken. Niet alle printers hebben een usb-poort of ethernet-poort, dus let goed op voordat je een keuze maakt betreffende de verbindingsmethode.

AirPrint maakt het mogelijk om printers eenvoudig te identiticeren. Je kunt er tevens automatisch content mee selecteren, en je kunt de layout van de prints regelen. In bedrijfsomgevingen kunnen er DNS records ingesteld worden zodat een AirPrint compatibele printer ook in andere netwerken zichtbaar wordt. Je kunt ook profielen in iOS gebruiken om je AirPrint compatibele printer te configureren.

Problemen oplossen

het kan altijd gebeuren dat je printer niet gevonden wordt of dat je niet kunt printen. Wat nu?

Als je het bericht Geen AirPrint-printers gevonden te zien krijgt, moet je controleren of je iPhone of iPad de nieuwste versie van iOS heeft, en of de app waarmee je wilt printen up to date is. Ga op je Mac naar Software-update om het besturingssysteem en je apps te updaten.

Nadat je de printer hebt aangezet moet je even wachten alvorens je gaat printen. Het kan namelijk een minuut of twee duren voordat de printer met het netwerk verbonden is en dus printopdrachten kan ontvangen.

Helpt dit alles niet? Ga dan naar de website van de fabrikant van je printer om te controleren of er firmware-updates beschikbaar zijn voor jouw model printer.

Let ook op de manier waarop je systemen zijn georganiseerd. AirPrint apparaten die zijn aangesloten op de usb-poort van een Apple AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule maken namelijk geen gebruik van AirPrint. Als de printer AirPrint functionaliteit heeft, moet je deze rechtstreeks met het wifinetwerk of de ethernet LAN-poort van het basisstation verbinden om draadloos te kunnen printen.

1 Reactie(s) op: Problemen met AirPrint? Dit kun je doen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 februari 2020 21:47 Lurey
  Oplossing vr een brother mfc-j reeks.
  Update van firmware, iprint app en restart lost probleem niet op.
  Oplossing : ga nr printer settings > wifi en stel wifi opnieuw in.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.