Overzicht van alle apps op je iDevice met Spotlight

Door: Martin Gijzemijter | 27 november 2013 10:52

How To

Apple maakt het steeds makkelijker om méér apps te installeren op je iDevice, nu er vrijwel geen limiet meer zit aan het vullen van mapjes. Maar dat maakt het wel lastiger om in één overzicht te zien welke apps je hebt. Gelukkig is daar een trucje voor.

Spotlight instellen

Spotlight heeft de mogelijkheid om een overzicht weer te geven van alle apps die je geïnstalleerd hebt op je iPhone. Echter, daarvoor is het wel belangrijk dat de zoekfunctie zo is ingesteld dat de apps als eerste worden getoond, anders moet je alsnog kilometers scrollen voor je eindelijk een keertje bij de apps uitkomt.

Navigeer hiervoor op je iDevice naar Instellingen / Algemeen / Zoeken met Spotlight. Je krijgt nu een overzicht te zien van alles dat er met Spotlight gevonden kan worden (en zoals je ziet, is dat nogal wat). Door een vinkje te verwijderen bij een bepaalde optie, kun je die optie uitsluiten bij zoekopdrachten, maar dat is in dit geval niet onze bedoeling.

Het enige dat we willen is dat apps eerst worden getoond, dus plaats je je vinger op het pictogram met de drie horizontale streepjes naast Apps, en sleep je deze helemaal naar boven (waarschijnlijk staat Contacten op dit moment bovenaan). Zodra je dit hebt gedaan kun je op de Thuisknop drukken om terug te gaan naar het Thuisscherm.

Zorg ervoor dat je Spotlight zo hebt ingesteld dat de apps als eerste worden getoond.

Alle apps weergeven

Nu we Spotlight zo hebben ingesteld dat de apps eerst worden weergegeven, kunnen we heel eenvoudig een weergave tonen van alle geïnstalleerde apps. Haal Spotlight tevoorschijn (in iOS 7 doe je dat door in het midden van het display naar beneden te vegen, in oudere versies van iOS doe je dat door naar het venster links van het Thuisscherm te navigeren.)

Het enige dat je nu hoeft te doen om alle apps weer te geven, is te zoeken op een punt in Spotlight. Onder elkaar worden nu alle pictogrammen en namen getoond van geïnstalleerde apps. De volgorde waarin de apps worden getoond lijkt volledig willekeurig te zijn, van alfabetische volgorde, categorische volgorde of wat voor andere volgorde dan ook is geen spraken, maar je kunt in ieder geval in één lijst alle apps zien die je hebt. Wel jammer dat het niet mogelijk is om vanuit deze weergave apps te verwijderen.

Een punt intypen is nu voldoende om alle apps weer te geven.

2 Reactie(s) op: Overzicht van alle apps op je iDevice met Spotlight

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 november 2013 20:41 Anoniem
  nnnnnnnnnn
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 december 2013 07:09 Anoniem
  En hoe geef je ze alfabetisch weer in Spotlight?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.