OS X wordt macOS Sierra, en Siri is erbij

Door: Daan Doedens | 13 juni 2016 20:04

Nieuws

Het begon met Mac OS X, het werd OS X, en nu is het macOS. Apple's nieuwe besturingssysteem krijgt de typenaam macOS Sierra, maar dat is natuurlijk niet het enige. Siri is bijvoorbeeld eindelijk geïntegreerd.

Siri

Siri werkt op nagenoeg dezelfde manier als ze doet op iOS, met wat kleine veranderingen en optimalisaties voor Macs. Zo kun je met alleen je stem snel door je bestanden zoeken, een muziekje opzetten of wat informatie opzoeken. Lees ook: watchOS 3: sneller en efficiënter.

Tabs en picture in picture

Apple heeft een feature ingebouwd in macOS Sierra waarmee elke app verschillende tabs ondersteunt. Developers hoeven niets te veranderen, maar je kunt vanaf Sierra meerdere tabs openen en naast elkaar open hebben staan, zonder dat je met veel verschillende vensters hoeft te werken.

macOS Sierra ondersteunt daarnaast Picture in Picture, waarmee je bijvoorbeeld een YouTube-video kunt afspelen in een klein hoekje van je scherm, continu op de voorgrond, zodat je verder kunt werken in een andere app en toch niets van de video hoeft te missen.

Apple Pay

Apple Pay komt pas mondjesmaat naar Europa, maar in Amerika krijgt de betaalmethode van Apple een nieuwe feature: Apple Pay kan ook in de browser worden gebruikt. Zo kun je bij webwinkels en dergelijke makkelijk betalen met Apple Pay. Wanneer Pay ook naar Nederland komt, is nog niet bekend, maar in elk geval Frankrijk en Zwitserland zijn al aan de beurt.

Meer

Het zijn zeker niet de enige veranderingen die Apple doorvoert. Optimized Storage bijvoorbeeld kan voor bijzonder veel extra ruimte op je schijf zorgen, alleen maar door een andere manier van bestanden opslaan. En Auto Unlock werkt samen met je Apple Watch (en helaas niet met je iPhone) om je Mac te ontgrendelen zonder wachtwoord.

macOS Sierra komt in de herfst beschikbaar voor de recente serie Macs en MacBooks.

0 Reactie(s) op: OS X wordt macOS Sierra, en Siri is erbij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.